Γερμανία: Σε χαμηλά σχεδόν τριών ετών ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σε χαμηλά σχεδόν τριών ετών ο πληθωρισμός τον Μάρτιο
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2021 υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στην Γερμανία τον Μάρτιο.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2021 υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στην Γερμανία τον Μάρτιο, καθώς η αποκλιμάκωση στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνέβαλε στη συνολική βελτίωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Πιο αναλυτικά, ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έτρεξε με ρυθμό 2,3% τον Μάρτιο από 2,7% τον Φεβρουάριο.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές σε τρόφιμα και ενέργεια, αυξήθηκε με ρυθμό 3,3% τον Μάρτιο, από 3,4% τον Φεβρουάριο.

Οι τιμές της ενέργειας ήταν 2,7% χαμηλότερες τον Μάρτιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Από την αρχή του έτους, οι τιμές της ενέργειας μειώνονται συνεχώς, παρασύροντας τον συνολικό πληθωρισμό προς τα κάτω.

Οι τιμές για τις υπηρεσίες αυξήθηκαν με ρυθμό 3,7% τον Μάρτιο με τα ενοίκια να αυξάνονται με ρυθμό 2,1%, ενώ οι τιμές των αγαθών αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση. Οι τιμές των τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,7% σε ετήσια βάση.

«Τον Μάρτιο του 2024, τα τρόφιμα ήταν φθηνότερα για τους καταναλωτές από ένα χρόνο νωρίτερα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2015», δήλωσε η Ruth Brand, πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε για δεύτερο σερί μήνα - Ελπίδες εξόδου από την ύφεση στο α' τρίμηνο

ΗΠΑ: Μικρότερη των προβλέψεων η αύξηση των τιμών χονδρικής (PPI) τον Μάρτιο

ΕΚΤ: Τα πρώτα μηνύματα για μείωση των επιτοκίων - Τι θα κρίνει την απόφαση του Ιουνίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider