Ευρωαγορές: Μικρά κέρδη αλλά νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 - Ράλι 4,5% για την Tui

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Μικρά κέρδη αλλά νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 - Ράλι 4,5% για την Tui
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με άνοδο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναλύουν τις αποφάσεις πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της περασμένης εβδομάδας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με άνοδο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναλύουν τις αποφάσεις πολιτικής των κεντρικών τραπεζών της περασμένης εβδομάδας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκόρ με κέρδη 0,24% στις 511,35 μονάδες, διαγράφοντας τις απώλειες που κατέγραψε νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι κλάδοι έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, με τις μετοχές του λιανεμπόριου να ενισχύονται κατά 1,5%, ενώ εκείνες της εξόρυξης υποχώρησαν 0,5%. Ο Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 0,42% στις 5.065 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,17% στις 7.930,58 μονάδες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κινήθηκε με άνοδο 0,76% κλείνοντας στις 18.399,35 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 έκλεισε στο +0,41% στις 8.184,75 μονάδες. Στην Ισπανία ο IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,36% στις 10.991,50 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,14% στις 34.688,61 μονάδες.

Στο ταμπλό, το βρετανικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ Ocado έκλεισε στο +2,74, μετά την ανακοίνωση αύξησης 10,6% των εσόδων σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο, όσο αφορά το τμήμα λιανεμπόριου.

Στον αντίποδα, η μετοχή του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού Maersk, υποχώρησε κατά 2,64%, μετά την επιβεβαίωση ότι είχε μισθώσει το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στην γέφυρα Francis Scott Key Bridge στην Βαλτιμόρη και είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας. Η εταιρεία δήλωσε «τρομοκρατημένη από αυτό που συνέβη στην Βαλτιμόρη και οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν επηρεαστεί από το γεγονός. Επιβεβαιώνουμε ότι το φορτηγό πλοίο Dali, της εταιρείας Synergy Marine Group, είναι μισθωμένο από την Maersk και μεταφέρει εμπόρευμα πελατών της».

Η μετοχή της γερμανικής Tui ανέβηκαν 4,58% παρά το γεγονός πως προειδοποίησε τους ταξιδιώτες πως αναμένει καθυστερήσεις την περίοδο του Πάσχα λόγω απεργιών.

Επίσης, η μετοχή του βρετανικού online marketplace Auto Trader υποχώρησε 4,83% μετά την ανακοίνωση της JP Morgan Cazenove πως δεν αναμένει να πιάσει τις προβλέψεις όσο αφορά τα κέρδη που θα ανακοινώσει για ολόκληρο το έτος τον Μάιο.

Μάκρο

Μικρή βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία που καταρτίζουν το ινστιτούτο GfK και το Ινστιτούτο της Νυρεμβέργης για τις Αποφάσεις της Αγοράς (NIM), καθώς για τον Απρίλιο βελτιώθηκε ελαφρώς στις -27,4 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των -28,8 μονάδων του Μαρτίου, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters, που ανέμεναν ελαφρώς μικρότερη βελτίωση στις -27,8 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας έκλεισε το 2023 στο 5,5% του ΑΕΠ της χώρας, έναντι 4,9% που ήταν ο αρχικός στόχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κόντρα στο διεθνές περιβάλλον το ΧΑ - Διήμερο πτωτικό σερί

Έχει δρόμο το ράλι των ελληνικών τραπεζών - Αυξάνει τις τιμές στόχους η Euroxx

Σε άνευ προηγουμένου επίπεδα η τιμή του κακάο, ξεπέρασε τα 10.000 δολ. - Κακά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας

gazzetta
gazzetta reader insider insider