Wall Street: Προς την καλύτερη εβδομάδα του 2024 ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προς την καλύτερη εβδομάδα του 2024 ο Dow Jones
Μετά το διήμερο των κερδών με «αέρα» Fed που τροφοδότησε νέα ιστορικά υψηλά, οι δείκτες της Wall Street φαίνεται να σταθεροποιούνται για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Τελευταία ενημέρωση 21:02

Τάσεις σταθεροποίησης καταγράφονται στην Wall Street την Παρασκευή καθώς η αγοραστική όρεξη αρχίζει να «καταπραΰνεται» μετά το διήμερο των ρεκόρ με «αέρα» Fed. Μετά το 5ο pause από την Fed οι επενδυτές καλωσόρισαν την διατήρηση του «πλάνου» για τρεις μειώσεις μέσα στο 2024, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιούνιο.

Η Fed επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση της Τετάρτης ότι θα κάνει τρεις επιτοκιακές μειώσεις φέτος, όπως ακριβώς είχε προβλέψει το Δεκέμβριο, όμως για το 2025 προβλέπει επιτοκιακές μειώσεις 75 μονάδων βάσης αντί για τις 100 που περίμενε το Δεκέμβριο και αυτό υποδηλώνει ότι η διαδικασία μείωσης των επιτοκίων θα πάρει περισσότερο χρόνο. Άλλωστε και ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε επιφυλακτικός υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ότι η πρόοδος σε ό,τι αφορά στη μείωσή του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η εβδομάδα δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί κερδοφόρα καθώς και οι τρεις βασικοί δείκτες συνολικά σημειώνουν κέρδη. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones βρίσκεται στις 39.592 μονάδες μειωμένος κατά 189.92 ή 0,48%, διανύοντας πάραυτα, την καλύτερη μάλλον εβδομάδα του για το 2024. Ο S&P 500 χάνει 0,07% και διαμορφώνεται στις 5.241 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύεται ελαφρά κατά 0,25% στις 16.443 μονάδες

Επιστρέφοντας, την ανοδική της πορεία μετά το χθεσινό ντεμπούτο της στα ταμπλό συνεχίζει η μετοχή του Reddit κερδίζοντας 12.50 μονάδες και σημειώνοντας 36,76% άνοδο. Υπενθυμίζεται ότι μετά την IPO η μετοχή σκαρφάλωσε 48,3%. Στον αντίποδα, μετά τις χθεσινές απώλειες 115 δισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση για την Apple, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση εναντίον της για μονοπώλιο στα iPhone, η μετοχή της συνεχίζει να σημειώνει πτώση 0.80 μονάδων στις 170.59. Πρόκειται για την τρίτη φορά που το Υπουργείο Δικαιοσύνης μηνύει την Apple για αντιμονοπωλιακές παραβιάσεις τα τελευταία 14 χρόνια. Η μήνυση έρχεται, μάλιστα, καθώς η Apple βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο στην Ευρώπη για υποτιθέμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,8 δισ. ευρώ αυτόν τον μήνα επειδή απέκλεισε τους ανταγωνιστές της στο streaming μουσικής από το να προσφέρουν φθηνότερες προσφορές.

Επιπροσθέτως, η μετοχή της Fedex συνεχίζει την ανοδική της πορεία με 7,22% κέρδη αφότου ανακοίνωσε χθες ότι αναβάθμισε το guidance της για το 2024 και διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει να μειώνει τα κόστη και τις δαπάνες της. Αντιθέτως, η μετοχή της Nike σημειώνει απώλειες 7,60% λόγω του απογοητευτικού guidance και των επιβραδυμένων πωλήσεων στην Ασία. Μετά από μια διετή επιβράδυνση της ζήτησης για είδη όπως παπούτσια και ρούχα, μαζί με τις δυσκολίες στο ψηφιακό τμήμα της, η Nike μειώνει το κόστος, απολύει άτομα και προσπαθεί να προωθήσει τη «πρωτοπορία» των προϊόντων της, ώστε να μπορεί να επιτύχει υψηλότερες τιμές στις πωλήσεις και να διεκδικήσει μεγαλύτερο «κομμάτι» της αγοραστικής πίτας και να διεισδύει δυναμικά στις καταναλωτικές συνήθειες. Οι προσπάθειές γενικά δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία και οι επενδυτές παραμένουν «άπιστοι», γεγονός που αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citi για Stoxx 600: Αναβάθμιση 6% για την τιμή στόχο - Στις 540 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider