Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές εν όψει Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές εν όψει Fed
Ήπιες μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την πολυαναμενόμενη απόφαση της νομισματικής πολιτικής της Fed «προ των πυλών».

Τελευταία ενημέρωση 16:43

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την πολυαναμενόμενη απόφαση της νομισματικής πολιτικής της Fed «προ των πυλών».

Ελαφρά πτώση για τον Stoxx 600 που κινείται στις 505.38 μονάδες με μικρή άνοδο 0.03% αλλά και για τον Euro Stoxx 50 που βρίσκεται στο -0,23% και τις 4.996 μονάδες.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται σήμερα, με την αμερικανική νομισματική αρχή να αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει την 5η διαδοχική παύση. Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δημιουργούν, ωστόσο, ανησυχία ότι η Fed θα στείλει «σήμα» διατήρησης των επιτοκίων σε αυτά τα επίπεδα για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κινείται σταθεροποιητικά στις 18.006 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,58% στις 8.153 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE κερδίζει 0,01% στις 7.739 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,01%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,40%.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές μεγάλων εταιρειών της βιομηχανίας της μόδας μετά και την προειδοποίηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Gucci, Kering, για μειωμένες πωλήσεις στις ασιατικές αγορές. Οι μετοχές της εταιρείας κάνουν βουτιά 14% παρασύροντας και τους υπόλοιπους luxury οίκους , Louis Vuitton, Christian Dior, Gucci και Hermes σε πτώση άνω του 2%, ενώ και η μετοχή της Burberry σημειώνει μεγάλες απώλειες άνω του 4%.

Παράλληλα, στο επενδυτικό «μικροσκόπιο» βρέθηκαν οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας σε συνέδριο στην Φρανκφούρτη ανέφερε ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να δεσμευτεί για περαιτέρω μειώσεις στο κόστος δανεισμού μετά το «πρώτο βήμα» που αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, τα στοιχεία των επόμενων μηνών που αφορούν μισθούς, παραγωγικότητα στην αγορά εργασίας και επιχειρηματικά θα καθορίσουν το πότε μπορούν να μειωθούν τα επιτόκια.

Στα μάκρο της ημέρας, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ευχάριστη έκπληξη για την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αποτελεί η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι πιέσεις υποχώρησαν σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκαν στο 3,4% από 4% τον Ιανουάριο. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,6% επιταχυνόμενος από το αρνητικό - 0,6% του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο 3,4% αποκλιμακώθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Τρ. Κύπρου: Γενναία αύξηση του μερίσματος και νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Fed: Όλα δείχνουν 5η παύση στα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider