Απώλειες για τον χρυσό με φόντο τον επίμονο αμερικανικό πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τον χρυσό με φόντο τον επίμονο αμερικανικό πληθωρισμό
Πτώση κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη μετά από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο του δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Πτώση κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη μετά από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο του δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, που γείωσε τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από την Fed, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου αλλά και των ομολογιακών αποδόσεων.

Ειδικότερα, στην αγορά spot, ο χρυσός διολίσθησε 0,6% στα 2.161,39 δολάρια, απομακρυνόμενος από το ρεκόρ των 2.194,99 δολαρίων που σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου. Τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης 0,6% στα 2.167,5 δολάρια. Το ασήμι υποχώρησε 0,8% στα 24,83 δολάρια, αφού έφτασε σε υψηλό 3 μηνών νωρίτερα στη συνεδρίαση, ενώ η πλατίνα έχασε 0,8% στα 930,95 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,8% στα 1.067,79 δολάρια.

«Περιμένω να δω συνεχιζόμενη πίεση (στο χρυσό), με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή, ενώ και η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή», υπογράμμισε ο Κρις Γκάφνεϊ, πρόεδρος αγορών στην EverBank. «Πραγματικά τα στοιχεία κάνουν τους επενδυτές να αναρωτιούνται πόσο γρήγορα θα αποφασίσει η Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια» έσπευσε να συμπληρώσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παράλληλα, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,6% έναντι των διεθνών ανταγωνιστικών του νομισμάτων, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε υψηλό άνω της μίας εβδομάδας, με αποτέλεσμα να ασκηθούν νέες πιέσεις στα πολύτιμα μέταλλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο PPI των ΗΠΑ «πλήγωσε» τις ευρωαγορές - «Διασώθηκε» μόνο το Παρίσι

Το γερμανικό φρένο στο ΑΕΠ ευνοεί τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου - Σε χαμηλό 2ετίας τα ιταλικά spreads

Χρηματιστήριο: Αντίδραση ελατηρίου από ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛ και ΜΟΗ - Πάνω από τις 1.400 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider