Πετρέλαιο: Ήπια πτώση μετά την ενίσχυση της πρόβλεψης για την παραγωγή αργού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ήπια πτώση μετά την ενίσχυση της πρόβλεψης για την παραγωγή αργού
Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές την Τρίτη μετά την υψηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ.

Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη μετά την υψηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ και τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα επηρεάζοντας την ψυχολογία των επενδυτών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent παράδοσης Μαΐου υποχώρησαν 29 σεντς στα 81,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 37 σεντς στα 77,56 δολάρια το βαρέλι.

Με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών επιταχύνθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, εν μέσω υψηλότερου κόστους για βενζίνη και στέγη, ένδειξη επίμονου πληθωρισμού.

«Αυτό δείχνει έναν δεύτερο μήνα αύξησης», δήλωσε ο Tim Snyder, οικονομολόγος της Matador Economics, σημειώνοντας ότι τα νούμερα ήταν ακόμα εντός των προσδοκιών. «Οι αγορές προβλέπουν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο», πρόσθεσε.

Σήμερα, ο ΟPEC ανακοίνωσε πως αναμένει τον ίδιο ρυθμό στην αύξηση της ζήτησης για την αγορά του πετρελαίου το 2024 και το 2025. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που παρουσιάστηκαν στην μηνιαία του έκθεση «υπάρχει χώρος για βελτίωση» και η ζήτηση φέτος πρόκειται να αυξηθεί κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ το 2025 κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) αναθεώρησε προς τα πάνω τις προοπτικές της για αύξηση της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου το 2024 κατά 260.000 βαρέλια ημερησίως στα 13,19 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι μιας προηγουμένως προβλεπόμενης αύξησης 170.000 βαρέλια ημερησίως. Η ενισχυμένη πρόβλεψη θα μπορούσε να οφείλεται στις υψηλότερες υποτιθέμενες τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές - Υψηλό 10 μηνών για τον FTSE 100

«Καμπανάκι» Ντάιμον (JP Morgan) για αμερικάνικη οικονομία: Παραμένει «στο τραπέζι» η ύφεση

Goldman Sachs: Θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 300 δισ. σε πέντε χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider