Wall Street: Έκλεισε μία ιστορική εβδομάδα για τον S&P 500 - Νέα οριακή άνοδος την Παρασκευή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έκλεισε μία ιστορική εβδομάδα για τον S&P 500 - Νέα οριακή άνοδος την Παρασκευή
Ο S&P 500 έπιασε ιστορικά υψηλά την Πέμπτη τα οποία διεύρυνε περαιτέρω την Παρασκευή.

Μια εβδομάδα με ρεκόρ έκλεισε για την Wall Street καθώς ο S&P 500 έπιασε ιστορικά υψηλά την Πέμπτη τα οποία διεύρυνε περαιτέρω, έστω και οριακά, την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη νέα ρεκόρ κατέκτησαν οι Dow Jones και S&P 500, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε μια ανάσα από το πρώτο του ρεκόρ μετά το 2021 με την καταλυτική επίδραση μιας μόνο εταιρείας: τα εκρηκτικά μεγέθη της Nvidia σήκωσαν ένα ρεύμα αισιοδοξίας που διαπέρασε όλες αγορές. Σε επίπεδο-ρεκόρ αναρριχήθηκε η μετοχή της Nvidia χάρη στην εκρηκτική άνοδο του 16,4% που πρόσθεσε μερικά δισεκατομμύρια στην τσέπη του CEO της.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,16% στις 39.131 μονάδες, ο S&P 500 «σκαρφάλωσε» στις 5.088 μονάδες με άνοδο 0,02% και ο Nasdaq υποχώρησε 0,28% στις 15.996 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το κλείσιμο του 2023 η Warner Bros Discovery, λόγω της απουσίας κυκλοφοριών υπερπαραγωγών που προκάλεσαν οι παρατεταμένες απεργίες στο Χόλιγουντ, αλλά και λόγω της αδύναμης διαφημιστικής αγοράς.

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας και των media, που δημιουργήθηκε το 2022 από την ένωση WarnerMedia και Discovery, ανέφερε συνολικά έσοδα 10,28 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 10,35 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Τα διαφημιστικά έσοδα στο τμήμα δικτύων της μειώθηκαν κατά 12% στα 1,95 δισ. δολάρια.

​Η καθαρή ζημία της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 400 εκατ. δολάρια, ή 16 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημιά 2,1 δισ. δολαρίων, ή 86 σεντς ανά μετοχή, κατά την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εμπορεύματα

Με ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή κλείνοντας θετικά την εβδομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 0,87% ή 17,70 δολάρια στα 2.048 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου λόγω σχολίων αξιωματούχων της Fed για την προοπτική μείωσης των επιτοκίων εγείροντας ανησυχίες για την οικονομία και τη ζήτηση πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 2,12 δολάρια ή 2,7%, για να διαμορφωθεί στα 76,49 δολάρια το βαρέλι. Το brent παράδοσης Απριλίου έχασε 2,05 δολάρια ή σχεδόν 2,5%, στα 81,62 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου έχασε 2,5% στα 2,28 δολάρια το γαλόνι, κλείνοντας 2,5% χαμηλότερα για την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 2,3% στα 2,69 δολάρια το γαλόνι, χάνοντας 4,2% για την εβδομάδα. Το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 1,60 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 7,5% την Παρασκευή για να σημειώσει εβδομαδιαία απώλεια 0,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Επεκτάθηκε το θετικό μομέντουμ μετά και το χθεσινό υψηλό

Απτόητο το Χρηματιστήριο - Τριήμερο πτωτικό σερί κόντρα στα ρεκόρ των ξένων αγορών

Βιλερουά: Κάλεσμα για μια «Χρηματοδοτική Ένωση για τη Μετάβαση» ως αντίβαρο στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider