Nvidia: Πλουσιότερος κατά 9 δισ. δολάρια ο CEO Jensen Huang από το ράλι της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Πλουσιότερος κατά 9 δισ. δολάρια ο CEO Jensen Huang από το ράλι της μετοχής
Τα ιστορικά κέρδη που καταγράφει η Nvidia στο χρηματιστήριο την Πέμπτη, με την μετοχή να ενισχύεται άνω του 15%, έκαναν τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Jensen Huang, ακόμα πλουσιότερο κατά 8,9 δισ. δολάρια. 

Τα νέα της Nvidia μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών, με την εταιρεία πρωτοπόρο της τεχνητής νοημοσύνης να δίνει ώθηση σε τεχνολογικούς ​δείκτες και μη. Η εταιρεία ανακοίνωσε οικονομικά μεγέθη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με τα έσοδά της να εκτοξεύονται το δ' τρίμηνο του 2023 κατά 265% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 769% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Τα ιστορικά κέρδη που καταγράφει η Nvidia στο χρηματιστήριο της Wall Street την Πέμπτη, με την μετοχή να ενισχύεται άνω του 15%, έκαναν τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Jensen Huang, ακόμα πλουσιότερο κατά 8,9 δισ. δολάρια.

Ο 61χρονος Huang που κατέχει το 3,5% των μετοχών της εταιρείας που συνίδρυσε το 1993, είναι πλεόν ο 21ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 68,7 δισ. δολάρια.

Τo net worth Huang έχει απογειωθεί καθώς η μετοχή της Nvidia εκτινάχθηκε με την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η περιουσία του Χουάνγκ την Πέμπτη ήταν 17 φορές υψηλότερη από ό,τι ήταν το 2012 στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, όπου είχε συμπεριληφθεί με τα συγκριτικά... αμελητέα 3,8 δισ. δολάρια.

Οι δεύτεροι και τρίτοι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Nvidia, τα μακροχρόνια μέλη του διοικητικού συμβουλίου Tench Coxe και Mark Stevens, είδαν επίσης την περιουσία τους να γιγαντώνεται την Πέμπτη, καθώς εκείνη του Coxe αυξήθηκε κατά 440 εκατ. δολάρια, φτάνοντας τα 4,1 δισ. δολάρια ενώ του Stevens μεγάλωσε κατά 235 εκατ. δολάρια στα 6,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 14% για την Nvidia μετά τον υπερδιπλασιασμό των εσόδων στο δ' τρίμηνο

Nvidia: Ρεκόρ εσόδων με αύξηση 265% στα 22,1 δισ. - Ράλι 10% για τη μετοχή

Wall Street: Η αναμονή για την Nvidia έριξε τον Nasdaq για τρίτη μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider