Wall Street: «Πτήση» σε νέα ρεκόρ για τον S&P 500 μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Πτήση» σε νέα ρεκόρ για τον S&P 500 μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό
Oι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη προς την συνέχιση της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Τελευταία ενημέρωση 20:57

Η εβδομάδα των συναλλαγών κλείνει με νέα ρεκόρ για τον διευρυμένο δείκτη της Wall Street καθώς μετά το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στην τελευταία συνεδρίαση συνεχίζει την ανοδική του πορεία και την Παρασκευή, ενώ και ο Nasdaq προς στιγμήν κατέγραψε την καλύτερη του ημέρα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, όσο οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη προς την συνέχιση της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κατέκτησαν οι Dow Jones και S&P 500, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε μια ανάσα από το πρώτο του ρεκόρ μετά το 2021 με την καταλυτική επίδραση μιας μόνο εταιρείας: τα εκρηκτικά μεγέθη της Nvidia σήκωσαν ένα ρεύμα αισιοδοξίας που διαπέρασε όλες αγορές. Σε επίπεδο-ρεκόρ αναρριχήθηκε η μετοχή της Nvidia χάρη στην εκρηκτική άνοδο του 16,4% που πρόσθεσε μερικά δισεκατομμύρια στην τσέπη του CEO της.

Με το «κύμα» αισιοδοξίας να συνεχίζεται και την Παρασκευή, ο Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 39.152 μονάδες, ο S&P 500 «σκαρφαλώνει» στις 5.094 μονάδες με άνοδο 0,15% και ο Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,05% στις 16.033 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το κλείσιμο του 2023 η Warner Bros Discovery, λόγω της απουσίας κυκλοφοριών υπερπαραγωγών που προκάλεσαν οι παρατεταμένες απεργίες στο Χόλιγουντ, αλλά και λόγω της αδύναμης διαφημιστικής αγοράς.

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας και των media, που δημιουργήθηκε το 2022 από την ένωση WarnerMedia και Discovery, ανέφερε συνολικά έσοδα 10,28 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 10,35 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Τα διαφημιστικά έσοδα στο τμήμα δικτύων της μειώθηκαν κατά 12% στα 1,95 δισ. δολάρια.

​Η καθαρή ζημία της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 400 εκατ. δολάρια, ή 16 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημιά 2,1 δισ. δολαρίων, ή 86 σεντς ανά μετοχή, κατά την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ικανοποίηση Λαγκάρντ μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για μισθούς στην Ευρωζώνη

Κρατική Αρωγή προς αγρότες: Μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις απώλειες σε έγγειο κεφάλαιο

Bloomberg: Πρώτη μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ τον Ιούνιο «βλέπει» ο Γ. Στουρνάρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider