Απώλειες στη Wall Street εν μέσω μπαράζ επιχειρηματικών εξελίξεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street εν μέσω μπαράζ επιχειρηματικών εξελίξεων
Ο Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 38.5647 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,60% στις 4.975 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται 0,92% στις 15.630 μονάδες

Τελευταία ενημέρωση 23:01

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται την Τρίτη στην Wall Street με τους επενδυτές (έπειτα από τη χθεσινή αργία του President's Day) να προσπαθούν να συνέλθουν από την πρώτη εβδομάδα απωλειών μετά από σχεδόν 1,5 μήνα ενώ και η σεζόν των οικονομικών μεγεθών από τις εταιρικές ανακοινώσεις των επιχειρήσεων, οδηγείται προς το τέλος της.

Τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού έριξαν βαριά τη σκιά τους στα χρηματιστηριακό ταμπλό την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» οι δείκτες, σε συνδυασμό με νέες δηλώσεις από αξιωματούχους της Fed που επιβεβαίωσαν εκ νέου τη λίαν επιφυλακτική διάθεσή τους απέναντι στην προοπτική έναρξης του ελάφρυνσης του κόστους δανεισμού με περικοπές επιτοκίων.

Σήμερα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 38.5647 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,60% στις 4.975 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται 0,92% στις 15.630 μονάδες. Η μετοχή της Nvidia, η οποία θα παρουσιάσει κέρδη την Τετάρτη μετά το καμπανάκι, «κατρακυλά» 6% αν και αναμένεται να δημοσιεύσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την υπεραξία της, ενώ οι μετοχές της Amazon, της Microsoft και της Meta υποχωρούν άνω του 1%.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο κλάδος της τεχνολογίας έχει ενισχυθεί 5,2%, όντας ο τρίτος μεγαλύτερος κερδισμένος τομέας στην ευρύτερη αγορά, πίσω μόνο από τις υπηρεσίες επικοινωνίας και την υγειονομική περίθαλψη. Η Nvidia συνεχίζει να υπεραποδίδει, με την μετοχή της να εκτινάσσεται πάνω από 37% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ οι «σύντροφοί» της στις «Magnificent 7» Meta και η Amazon έχουν κερδίσει περίπου 32% και 9%, αντίστοιχα.

Πάντως, οι traders έχουν μια πολυάσχολη ημέρα με τις επιχειρηματικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, έκλεισε το μεγαλύτερο τραπεζικό deal των της χρονιάς μεταξύ των Capital One και Discover, στα 35,3 δισ. δολάρια (με τη μετοχή της πρώτης να κατρακυλά περί το 5% και την δεύτερη να κάνει άλμα περίπου 10%).

Παράλληλα, η Walmart πέτυχε ένα ισχυρό τρίμηνο κερδοφορίας ενώ ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων Vizio για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 11,50 δολάρια ανά μετοχή, οδηγώντας τις μετοχές της δεύτερης να κάνουν ράλι άνω του 15%. Η μετοχή της Walmart ενισχύεται περίπου 4% αφού ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες της αγοράς για τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, τροφοδοτούμενα από τη διψήφια αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων μέσω online shopping.

Εμπορεύματα

Απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο την Τρίτη εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή καθώς οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης συνεχίζουν να επιτίθενται σε φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 1,3%, στα 78,18 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο του Απριλίου έκλεισε στα 77,04 δολάρια το βαρέλι. Το αργό Brent παράδοσης Απριλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, διολίσθησε 1,5%, φθάνοντας στα 82,34 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου, κατρακύλησε 2,5% για να τερματίσει στα 2,2774 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου απώλεσε 2,7% για να διαμορφωθεί στα 2,7315 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου αποδυναμώθηκε 2,1% και διαμορφώθηκε στα 1,5760 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό άνω των 7 ημερών την Τρίτη κάνοντας το «πράσινο 4 στα 4», καθώς το δολάριο υποχώρησε, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στη δημοσιοποίηση των τελευταίων πρακτικών της συνεδρίασης FOMC της Fed των ΗΠΑ για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 0,8% και έκλεισε στα 2.039,8 δολ. ανά ουγγιά. Ο χρυσός spot κερδίζει 0,5% στα 2.027,19 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 23,12 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα έκανε ράλι 1,1% στα 907,99 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο εκτινάχθηκε 2,4% στα 976,46 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η BayWa r.e. επιταχύνει τις υπεράκτιες δραστηριότητες στην Ιταλία με έργα άνω των 9 GW

Zee: «Αναβιώνει» το deal συγχώνευσης της ινδικής εταιρείας με την Sony έναντι 10 δισ. δολάρια

Εμμένει στη θέση της η Goldman Sachs - Πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed το Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider