Ισχυρό τρίμηνο για Walmart: Έσοδα 173,3 δισ. δολάρια - «Άλμα» 23% στις online πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό τρίμηνο για Walmart: Έσοδα 173,3 δισ. δολάρια - «Άλμα» 23% στις online πωλήσεις
«Άλμα» 6% σημείωσαν τα τριμηνιαία έσοδα της Walmart την Τρίτη, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν μαζικά για αγορές στον «γίγαντα» του λιανεμπορίου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

«Άλμα» 6% σημείωσαν τα τριμηνιαία έσοδα της Walmart την Τρίτη, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν μαζικά για αγορές στον «γίγαντα» του λιανεμπορίου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ και οι online πωλήσεις της γνώρισαν διψήφια άνοδο, με την μετοχή της να επιδίδεται σε ράλι στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Πάντως, ο οικονομικός Διευθυντής της Walmart, Τζον Ντέιβιντ Ρέινι επεσήμανε πως οι πελάτες εξακολουθούν να επιδεικνύουν εγκράτεια στις αγορές. «Βάζουν λιγότερα αντικείμενα στο καλάθι τους, αλλά ψωνίζουν πιο συχνά» ανέφερε και επεσήμανε πως τα ηλεκτρονικά είδη, και κυρίως οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές πωλούνται πλέον πιο δύσκολα.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε 1,80 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, έναντι 1,65 δολ. των προβλέψεων και τζίρο 173,3 δισ. δολ. έναντι 170,71 δισ. δολ. των προβλέψεων. Παράλληλα, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, τα καθαρά κέρδη της Walmart μειώθηκαν στα 5,49 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,03 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 6,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,32 δολάρια ανά μετοχή την περασμένη περίοδο, όμως τα έσοδα ενισχύθηκαν.

Πλέον, η Walmart αναμένει ότι οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 4% έως 5% το επόμενο τρίμηνο και προσδοκά σε προσαρμοσμένα κέρδη από 1,48 δολ. έως 1,56 δολ. ανά μετοχή. Για το οικονομικό έτος του 2025, αναμένει ότι οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 3% σε 4% και τα προσαρμοσμένα κέρδη θα είναι από 6,70 έως 7,12 δολάρια ανά μετοχή.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις μέσω online shopping εκτοξεύθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας συνολικά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις ΗΠΑ, το ηλεκτρονικό εμπόριο κατέγραψε άνοδο 17%, ενώ οι διαφημίσεις της αυξήθηκαν κατά 33% σε διεθνή βάση και κατά 22% στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί πως η Walmart προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων Vizio, προσπαθώντας να αναπτύξει την διαφημιστική της δραστηριότητα με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της. Σύμφωνα με το CNBC, το deal έκλεισε στα 2,3 δισ. δολάρια περίπου, αποτιμώντας κάθε μετοχή της Vizio στα 11,50 δολάρια μετρητά, με premium περίπου 47% από την τιμή του κλεισίματος τηw Παρασκευή στα 7,82 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intralot: Διεκδικεί νέα συμβόλαια, σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Ομίλου Reale με την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Zee: «Αναβιώνει» το deal συγχώνευσης της ινδικής εταιρείας με την Sony έναντι 10 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider