Meta: Θα μοιράσει πρώτη φορά μέρισμα - Ισχυρά έσοδα και κέρδη για το δ’ τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Θα μοιράσει πρώτη φορά μέρισμα - Ισχυρά έσοδα και κέρδη για το δ’ τρίμηνο
Η μετοχή σημείωσε άλμα άνω του 8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη και τα έσοδα της Meta για το τέταρτο τρίμηνο και ανακοίνωσε την καταβολή μερίσματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η είδηση προκάλεσε «έκρηξη» στη μετοχή με άνοδο άνω του 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε κέρδη 5,33 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, το μέρισμα που θα καταβάλλει ανέρχεται σε περίπου 50 σεντς ανά μετοχή, ενώ θα προχωρήσει και στην επαναγορά μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο σημείωσαν άλμα 25% σε ετήσια βάση, ενώ το κόστος και τα έξοδα μειώθηκαν κατά 8% στα 23,73 δισ. δολάρια. Στα επιμέρους στοιχεία ξεχώρισε και η βελτίωση στους ενεργούς χρήστες του Facebook τόσο σε ημερήσια όσο και σε μηνιαία βάση, που επίσης κινήθηκαν πάνω από τις προβλέψεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της Reality Labs ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, ενώ κατέγραψε ζημίες ύψους 4,65 δισ. δολαρίων. Τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους για την εν λόγω μονάδα ήταν 41%, με την Meta να τονίζει ότι ο αριθμός των εργαζομένων της ήταν 67.317 στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σημειώνοντας μείωση 22% σε σχέση με πέρυσι, μετά την προηγούμενη χρονιά σημαντικών περικοπών στο κόστος και τον ορυμγαδό απολύσεων που προηγήθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηχηρό rebound στην Wall Street μετά την απογοήτευση από Fed - Πάουελ με ενθουσιασμό για τις Big Tech

BNP Paribas: «Βουτιά» 50% για τα κέρδη στο δ' τρίμηνο - Απώλειες 9,2% για τη μετοχή

Οι φήμες για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή έριξαν το πετρέλαιο σε χαμηλό 2 εβδομάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider