Ήπιες απώλειες στην Wall Street μετά την «αδύναμη» πρόβλεψη της Samsung

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες στην Wall Street μετά την «αδύναμη» πρόβλεψη της Samsung
Ανησυχία προκαλεί η πρόβλεψή του νοτιοκορεατικού κολοσσού για τα κέρδη στο δ' τρίμηνο.

Τελευταία ενημέρωση 22.48

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες την Τρίτη στην Wall Street μετά το χθεσινό θετικό κλείσιμο, με τους επενδυτές να αναμένουν μέσα στην εβδομάδα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν γνωστά την Πέμπτη, ακολουθούμενα από εκείνα για τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 179 μονάδες ή 0,48% στις 37.503 μονάδες, ο S&P 500 κινείται στο -0,30% στις 4.749 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,11% και στις 14.827 μονάδες.

Πολλές μετοχές τεχνολογίας καταγράφουν απώλειες στο ταμπλό με την Unity Software να υποχωρεί κατά 7,72% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως θα απολύσει περίπου το 25% του δυναμικού της. Επίσης οι μετοχές του Netflix υποχωρούν κατά 0,42% μετά την υποβάθμιση της Citi. Οι μετοχές της Apple υποχωρούν περίπου 0,46%.

Πτώση 35% στα λειτουργικά κέρδη τετάρτου τριμήνου 2023 αναμένει η Samsung Electronics, εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης για το βασικό της τμήμα ημιαγωγών. Ως ο κορυφαίος κατασκευαστής τσιπ και smartphones στον κόσμο, η Samsung εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο θα ανέλθουν σε 2,8 τρισ. γουόν (ή 2,1 δισ. δολάρια), μειωμένα σε σχέση με τα 4,3 τρισ. γουόν που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο το 2022. H μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 2,35% στο χρηματιστήριο της Σεούλ.

Επίσης, σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Juniper, έναντι 13 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η Hewlett Packard Enterprise, με στόχο να εισέλθει στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Πέρυσι, η HPE ανακοίνωσε πως θα λανσάρει μια υπηρεσία cloud που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί συστήματα τεχνητής νοημοσύνης παρόμοια με το ChatGPT. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η συμφωνία είναι πιθανό να ανακοινωθεί ακόμα και εντός αυτής της εβδομάδας. Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Juniper ενισχύεται πάνω από 22%, ενώ της HPE υποχωρεί πάνω από 8%.

«H αγορά προσπαθεί πραγματικά να καταλάβει πόσες μειώσεις επιτοκίων θα έχουμε αυτή τη χρονιά, και από την πλευρά μας, πιστεύουμε πως περισσότερες μετοχές θα δουν all time υψηλά μέχρι στο τέλος του 2024», δήλωσε ο AJ Oden, υπεύθυνος παγκόσμιας στρατηγικής στην JPMorgan. «Και ο λόγος γι' αυτό είναι πως πιστεύουμε πως η τεχνολογία θα έχει μία ιδιαίτερη δυνατή χρονιά και αυτό κατά ένα τρόπο θα προσθέσει σε αυτό τον ούριο άνεμο τον οποίο βλέπουμε στις μετοχές στον τέλος του χρόνου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μια ανάσα από τα πολυετή υψηλά το Χρηματιστήριο - Άνοδος με «έκρηξη» τζίρου

Samsung: Αναμένει «βουτιά» 35% στα λειτουργικά κέρδη 4ου τριμήνου

Nikkei 225: Σε υψηλό 33 ετών ο ιαπωνικός δείκτης - Η τεχνολογία οδηγεί τα κέρδη σε ΗΠΑ και Ασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider