Αρνητικό γύρισμα στο πετρέλαιο μετά τις… εθελοντικές δεσμεύσεις του OPEC+ για μείωση της παραγωγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό γύρισμα στο πετρέλαιο μετά τις… εθελοντικές δεσμεύσεις του OPEC+ για μείωση της παραγωγής
Με απώλειες 2,44% στα 75,96 δολάρια το βαρέλι, έκλεισε το συμβόλαιο τύπου WTI. Προβληματισμός και αμφιβολίες για τη συμφωνία του OPEC+.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Πέμπτη το πετρέλαιο, διαγράφοντας τα αρχικά του κέρδη, εν μέσω των προβληματισμών που προκάλεσε η συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να δεσμευτούν σε εθελοντικές, μεμονωμένες περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου το 2024.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI και παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,9 δολάρια ή 2,44% κλείνοντας στα 75,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο Brent έχασε 25 σεντς ή 0,25% στα 82,85 δολάρια το βαρέλι.

Το καρτέλ του OPEC+ δεν κατάφερε νωρίτερα να καταλήξει σε μια συλλογική, ρητή συμφωνία σχετικά με τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου το 2024 και αντ αυτού ανακοίνωσε ότι πολλές χώρες μέλη ου Οργανισμού θα προχωρήσουν σε επιπλέον περικοπές 2,2 εκατ. βαρελιών ημερησίως το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους, με την Σαουδική Αραβία να δεσμεύεται σε επέκταση της εθελοντικής μείωσης της παραγωγής της κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως το εν λόγω διάστημα.

Η συμφωνία αυτή έτυχε επιφυλακτικής υποδοχής από τους επενδυτές, που εκφράζουν αμφιβολία στο κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμοστεί δεδομένου του εθελοντικού χαρακτήρα της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

OPEC+: Συμφωνία μελών για εθελοντική περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider