Wall Street: Μικρές απώλειες στην ημέρα, αλλά σε τροχιά για τον καλύτερο μήνα του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικρές απώλειες στην ημέρα, αλλά σε τροχιά για τον καλύτερο μήνα του έτους
Στο επίκεντρο των επενδυτών τα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και η έκθεση Beige Book της Fed.

Με ήπιες μεταβολές, μικτά πρόσημα και κοντά στα υψηλά του 2023, έκλεισαν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Τετάρτη, παραμένοντας ωστόσο σε τροχιά επίτευξης των καλύτερων μηνιαίων επιδόσεων του έτους.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03% στις 35.430 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημείωσε πτώση της τάξης του 0,1% στις 4.550 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,2% στις 14.258 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στην ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης γ’ τριμήνου των ΗΠΑ και τα στοιχεία της έκθεσης Beige Book της Fed που δόθηκαν νωρίτερα στην δημοσιότητα κα έδειξαν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι πωλήσεις μη βασικών ειδών και διαρκών αγαθών, όπως τα έπιπλα και οι συσκευές, υποχώρησαν, κατά μέσο όρο, καθώς οι καταναλωτές επέδειξαν μεγαλύτερη ευαισθησία στις τιμές», σύμφωνα με την Beige Book. «Οι κλάδοι ταξιδιών και τουρισμού παρέμειναν γενικά υγιείς». Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας βασίζονται όλο και περισσότερο σε αυτού του είδους τις πληροφορίες για να αξιολογήσουν την πορεία της οικονομίας και του πληθωρισμού. Ενώ οι κρατικές στατιστικές είναι ο χρυσός κανόνας των οικονομικών δεδομένων, τα στοιχεία αφορούν κυρίως το παρελθόν και υπόκεινται σε αναθεωρήσεις.

Στο μεταξύ, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ επιταχύνθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,2%, σύμφωνα με τη αναθεωρημένη εκτίμηση του υπουργείου. Η επιτάχυνση ξεπέρασε την αρχική ένδειξη 4,9% και ήταν καλύτερη από την πρόβλεψη 5% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κατέγραψε σήμερα νέα άνοδο άνω του 1% ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC+ την Πέμπτη, ενώ ο χρυσός ενισχύθηκε ελαφρώς πλησιάζοντας σε υψηλά επταμήνου και σταθερά πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της General Motors εκτοξεύτηκε κατά περισσότερο από 9%, μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών αξίας 10 δισ. δολαρίων και την αύξηση του μερίσματος. Στο +3,6% αναρριχήθηκε η μετοχή της Phillips 66, μετά την εξαγορά μεριδίου αξίας 1 δισ. δολαρίων από την Elliott Investment Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider