GM: Επαναγορά μετοχών 10 δισ. δολαρίων, ενισχυμένο μέρισμα, και νέο guidance για το 2023 μετά τις απεργίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Επαναγορά μετοχών 10 δισ. δολαρίων, ενισχυμένο μέρισμα, και νέο guidance για το 2023 μετά τις απεργίες
Η CEO της GM, Mary Barra, σε δήλωσή της ανέφερε ότι η εταιρεία οριστικοποιεί τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος που «θα αντισταθμίσει πλήρως το πρόσθετο κόστος των νέων εργατικών μας συμβάσεων».

Να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μέσα στο 2024 θέλει η General Motors αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών, μετά από ένα ταραχώδες έτος που σημαδεύτηκε από απεργίες και υπαναχωρήσεις στα σχέδιά της για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ σχεδιάζει να αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμά της το επόμενο έτος κατά 33% στα 12 σεντς ανά μετοχή, να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ταχείας επαναγοράς μετοχών 10 δισ. δολαρίων, και να επαναφέρει το guidance για το 2023 συμπεριλαμβάνοντας εκτιμώμενα κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων προ τόκων και φόρων, ή προσαρμοσμένα στα EBIT, μετά από τις περίπου έξι εβδομάδες απεργιών των εργαζομένων στις ΗΠΑ από το συνδικάτο United Auto Workers.

Η CEO της GM, Mary Barra, σε δήλωσή της ανέφερε ότι η εταιρεία οριστικοποιεί τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος που «θα αντισταθμίσει πλήρως το πρόσθετο κόστος των νέων εργατικών μας συμβάσεων».

«Το μακροπρόθεσμο σχέδιο που εκτελούμε περιλαμβάνει τη μείωση της έντασης κεφαλαίου της επιχείρησης, την ανάπτυξη προϊόντων ακόμη πιο αποτελεσματικά και την περαιτέρω μείωση του σταθερού και μεταβλητού κόστους μας», προσέθεσε.

Οι μετοχές της GM σημείωσαν άλμα περίπου 8% προσυνεδριακά την Τετάρτη, ενώ υποχωρούν 14,1% μέχρι στιγμής φέτος.

Η αποκατασταθείσα καθοδήγηση της GM για το 2023 περιλαμβάνει επίσης:

  • Καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους 9,1 έως 9,7 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με προηγούμενη προοπτική 9,3 έως 10,7 δισ. δολαρίων.
  • Προσαρμοσμένο EBIT από 11,7 δισ. δολάρια σε 12,7 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική των 12 δισ. δολαρίων έως 14 δισ. δολάρια.
  • Προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή περίπου 7,20 δολάρια έως 7,70 δολάρια συμπεριλαμβανομένης της επαναγοράς μετοχών, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική των 7,15 δολάρια έως 8,15 δολάρια.
  • EPS στην περιοχή από 6,52 δολάρια έως 7,02 δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της επαναγοράς μετοχών, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική των 6,54 δολαρίων έως 7,54 δολάρια.
  • Προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές στον τομέα των αυτοκινήτων από 10,5 έως 11,5 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική των 7 έως 9 δισ. δολαρίων.
  • Καθαρά μετρητά από την αυτοκινητοβιομηχανία που παρέχονται από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 19,5 δισ. δολαρίων έως 21 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική των 17,4 δισ. δολαρίων έως 20,4 δισ. δολαρίων.

Η GM απέσυρε το guidance της όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 24 Οκτωβρίου, επικαλούμενη την αστάθεια που προκλήθηκε από τις διαπραγματεύσεις με την UAW και τις απεργίες των εργαζομένων. Οι απεργία έληξαν στις 30 Οκτωβρίου όταν οι πλευρές κατέληξαν σε μια διερευνητική συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 2,4% το 2023 στην Ελλάδα και αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα – Τα ατού και οι προκλήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μερίσματα 11 δισ. ευρώ και ετήσια EBITDA 1,2 δισ. ευρώ από παραχωρήσεις και μεγάλα projects

Κομισιόν: Nέες πιέσεις στο οικονομικό κλίμα της Ελλάδας τον Οκτώβριο - Στις 106,4 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider