Ανεβάζει ρυθμό η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει ρυθμό η Wall Street
Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, στην εκκίνηση μιας «κουτσουρεμένης» εβδομάδας λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

(upd 19:20) Διευρύνονται τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών, στην εκκίνηση μιας «κουτσουρεμένης» εβδομάδας στην Wall Street λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

O Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,35% στις 34.068 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,47% στις 4.535 μονάδες. Στο +0,82% και τις 14.238 μονάδες κινείται ο Nasdaq.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή της Microsoft, η οποία κερδίζει σχεδόν 2% στον απόηχο της είδησης πως ο πρώην επικεφαλής της OpenAi, Sam Altman θα ενταχθεί στο δυναμικό του τεχνολογικού κολοσσού για να ηγηθεί της νέας μονάδας ερευνών τεχνητής νοημοσύνης.

Θετικά συμπαρασύρουν τον Dow Jones οι μετοχές των Salesforce, Apple και Intel.

Η αμερικανική αγορά θα είναι κλειστή την Πέμπτη λόγω της αργίας του Thanksgiving, ενώ την Παρασκευή οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν πιο σύντομα. Τα τελευταία χρόνια ο τζίρος των συναλλαγών έτεινε να είναι μειωμένος αυτές τις μέρες, ωστόσο ο Νοέμβριος παραμένει ο μήνας με την καλύτερη απόδοση για τον S&P 500.

Την Τρίτη ανακοινώνει αποτελέσματα η Nvidia: η κατασκευάστρια τσιπ κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης απόδοσης φέτος, με τη μετοχή της να έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 200%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider