Wall Street: Επιστροφή σε ανοδική τροχιά μετά το πτωτικό διάλειμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιστροφή σε ανοδική τροχιά μετά το πτωτικό διάλειμμα
Σε ανοδική τροχιά επιστρέφει η Wall Street, μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο με φόντο τις τελευταίες δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ και το βλέμμα σταθερά στα επιτόκια. 

Τελευταία ενημέρωση 19:32

Σε ανοδική τροχιά επιστρέφει η Wall Street, μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο με φόντο τις τελευταίες δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ και με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 231 μονάδες ή 0,68% στις 34.124 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1% φθάνοντας στις 4.390 μονάδες, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή πτώση που έβαλε τέλος στο μακροβιότερο (8ήμερο) ανοδικό σερί από το 2021 για τον δείκτη. Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,4% και διαμορφώνεται στις 13.712 μονάδες, αφού χθες αποχαιρέτησε το 9ήμερο ράλι που προηγήθηκε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Χθες, ο επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας σε πάνελ του ΔΝΤ, άφησε εκ νέου ανοιχτό το «παράθυρο» για νέα αύξηση των επιτοκίων. Επίσης, τόνισε την ανάγκη η Fed να ακολουθήσει προσεκτική προσέγγιση, ούτως ώστε ούτε να «παραπλανηθεί» από κάποια καλά δεδομένα, αλλά ούτε και να οδηγηθεί σε «υπερβολική σύσφιξη».

Ο Πάουελ επεσήμανε ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve είναι «ικανοποιημένοι» με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής όσον αφορά στη μείωση του πληθωρισμού, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι ακόμη βέβαιοι ότι τα επιτόκια είναι αρκετά υψηλά, προκειμένου να οδηγήσουν τον πληθωρισμό στο στόχο 2% με την πάροδο του χρόνου.

«Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιxτής Αγοράς έχει δεσμευτεί να επιτύχει μια στάση νομισματικής πολιτικής που να είναι αρκετά περιοριστική, ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου. Δεν είμαστε σίγουροι ότι πετύχαμε μια τέτοια στάση» είπε.

Την ίδια ώρα, σήμερα ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστικ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να επιστρέψει στον στόχο του 2%, χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί νέα αύξηση των επιτοκίων.

«Είναι κάτι που θα χρειαστεί χρόνο» τόνισε. «Θεωρώ ότι θα φθάσουμε στον στόχο του 2% χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα» συμπλήρωσε.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan σημείωσε πτώση για τέταρτο διαδοχικό μήνα, «διολισθαίνοντας» στις 60,4 μονάδες από τις 63,8 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Υψηλά επιτόκια για «αρκετό καιρό» - Στον «πάγο» οι προσδοκίες για μειώσεις σύντομα

ICBC: Η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο έκανε συναλλαγές με... USB stick - Αιτία μια κυβερνοεπίθεση

Πληθωρισμός: Επιτάχυνε κατά 3,4% τον Οκτώβριο - Υψηλές ταχύτητες και στα τρόφιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider