Χαμηλό σχεδόν 4 μηνών για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 78 δολάρια το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλό σχεδόν 4 μηνών για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 78 δολάρια το αμερικανικό αργό
Οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ διολίσθησαν την Τρίτη κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι για να αγγίξουν χαμηλό σχεδόν τετράμηνου (όπως και το Brent).

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ διολίσθησαν την Τρίτη κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι για να αγγίξουν χαμηλό σχεδόν τετράμηνου (όπως και το Brent), καθώς τα αδύναμα παγκόσμια οικονομικά στοιχεία επισκίασαν τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μην... ελκύονται από τον «μαύρο χρυσό».

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχώρησε 3,74%, στα 77,80 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent αποδυναμώθηκε 3,62% στα 82,10 δολ. Tόσο το WTI όσο και το Brent, η πτώση συνιστά χαμηλό από τον Ιούλιο. Παράλληλα, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου του Πεκίνου αυξήθηκαν σε όγκο και αξία τον Οκτώβριο, αλλά οι συνολικές εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, υποδηλώνοντας μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανέφερε πτώση 6,4% στις εξαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ για τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, χειρότερη από την βουτιά 3,3% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters. Τα στοιχεία από την Κίνα αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των περικοπών της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, οι οποίες ανέβασαν τις τιμές του μαύρου χρυσού υψηλότερα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Το Ριάντ και η Μόσχα επιβεβαίωσαν πως θα διατηρήσουν τις από κοινού περικοπές 1,3 εκατ. βαρελιών ημερησίως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσοί θρόνοι, βελούδο, μετάξι και γούνες: Καλωσήλθατε στο Superyacht των Dolce & Gabbana

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων ο χρυσός - «Βουτιά» 5ετίας για το παλλάδιο

Η σιωπηρή «στροφή» στην οικονομική πολιτική έχει αρχίσει και στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider