Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο, με το βλέμμα στα γεωπολιτικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο, με το βλέμμα στα γεωπολιτικά
Ανακάμπτουν από τη χθεσινή πτώση οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και μετά τα αμερικανικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία.

Ανακάμπτουν από τη χθεσινή πτώση οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και μετά τα αμερικανικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία.

Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού αργού τύπου WTI, συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύεται κατά 2,4% στα 85,05 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο 2,2% στα 88,78 δολάρια το βαρέλι.

Σημειωτέον ότι τόσο το WTI όσο και το Brent υποχώρησαν, την Πέμπτη, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν χθες πλήγματα εναντίον δυο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Παράλληλα, η αγορά διατηρεί στραμμένη την προσοχή στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή εμπλοκή του Ιράν και γενίκευση της σύρραξης.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» γνώρισαν χθες απώλειες, μετά τα ισχυρά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ που αναζωπύρωσαν τον φόβο για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από την Fed τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα ΕΚΤ: Οριακές αναβαθμίσεις για τις πληθωριστικές προσδοκίες - Ήπια πτώση για την αύξηση του ΑΕΠ

Ενέργεια: 7 ελληνικά πρότζεκτ στη νέα λίστα των σημαντικών ευρωπαϊκών έργων

Μητσοτάκης σε Σύνοδο Κορυφής: Πρόταση αύξησης κονδυλίων για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

gazzetta
gazzetta reader insider insider