Τεχνολογικοί «κραδασμοί» στην Wall Street - «Βουτιά» 1,7% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογικοί «κραδασμοί» στην Wall Street - «Βουτιά» 1,7% για τον Nasdaq
Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street, καθώς οι τεχνολογικές πιέσεις υπονόμευσαν τα θετικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ. 

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street, καθώς οι τεχνολογικές πιέσεις υπονόμευσαν τα θετικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 225 μονάδων ή 1,76% «διολισθαίνοντας» στις 12.595 μονάδες, ακόμα βαθύτερα σε έδαφος διόρθωσης. Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 251 μονάδες ή 0,76% στις 32.784 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,18% κλείνοντας στις 4.137 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν έχει ικανοποιηθεί από τα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, με το κλίμα να είναι επιβαρυμένο την Πέμπτη παρά τα ενθαρρυντικά μάκρο για την οικονομία των ΗΠΑ.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό γρηγορότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς το γ' τρίμηνο του 2023, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες υπερσκέλισαν τις πιέσεις που ασκούν ο επίμονος πληθωρισμός και η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 4,9% σε ετήσια βάση για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλά, βλέποντας «ήπια προσγείωση» - με τον πληθωρισμό να υποχωρεί, χωρίς να πυροδοτεί ύφεση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της.

«Είναι ένας καλός, ισχυρός αριθμός και δείχνει μια οικονομία που πηγαίνει πολύ καλά» σημείωσε η ίδια. «Έχουμε κάτι που μοιάζει με ήπια προσγείωση, με πολύ καλά αποτελέσματα για την οικονομία των ΗΠΑ» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στο «κόκκινο» για τις ευρωαγορές, με φόντο την ΕΚΤ

«Βουτιά» 2,5% για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό 2 εβδομάδων

Χρυσός: «Ασφαλές καταφύγιο» για ακόμα μία ημέρα στη σκιά των γεωπολιτικών ανησυχιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider