Χρυσός: Κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων
Η κίνηση για το πολύτιμο μέταλλο έρχεται πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές του χρυσού την Τρίτη έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, καθώς τα στοιχεία που δείχνουν μειώσεις στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και τα ανοίγματα νέων θέσεων εργασίας αποδυνάμωσαν τόσο το δολάριο όσο και τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου.

Η κίνηση για το πολύτιμο μέταλλο έρχεται πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισαν 18,30 δολάρια ή 0,9%, για να διαμορφωθούν στα 1.965,10 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ασημιού παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκαν 54 σεντς ή 2,2%, στα 24,79 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 13,90 δολάρια ή 1,4%, φθάνοντας τα 986,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 4,70 δολάρια ανά ουγγιά, 4,70 δολάρια ή 0,4 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 5 σεντς ή 1,2%, στα 3,84 δολάρια ανά λίβρα.

Οι τιμές του χρυσού ωφελήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερα από 15 χρόνια.

Τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ είναι το «εστιακό στοιχείο», καθώς αυτοί οι αριθμοί θα μετακινήσουν τον δείκτη του δολαρίου και οποιαδήποτε ισχύς του δείκτη δολαρίου είναι πιθανό να ωθήσει τον χρυσό χαμηλότερα και το αντίστροφο, δήλωσε στο Marketwatch ο Naeem Aslam, επικεφαλής επενδύσεων στη Zaye Capital Markets.

Την Τρίτη, το Conference Board είπε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ υποχώρησε στο 106,1 τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 114 τον προηγούμενο μήνα. Ξεχωριστά, το υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στο χαμηλό 28 μηνών των 8,8 εκατομμυρίων τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «σιωπηρή» ανατροπή του Αυγούστου για το πετρέλαιο με τις συνέπειες για επιτόκια, ευρώ, δολάριο

Ευρωαγορές: Νέα κέρδη με ελπίδες για ένα διεθνές θετικό οικονομικό momentum

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος αν και όχι αρκετή για διάσπαση των 1.320 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider