Άνοδος για τον χρυσό την Τρίτη, με τους προβολείς στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για τον χρυσό την Τρίτη, με τους προβολείς στις ΗΠΑ
Μπαίνοντας με το «δεξί» στη συνεδριακή εβδομάδα μετά από τη χθεσινή αργία λόγω της Memorial Day στις ΗΠΑ. 

Θετικά πρόσημα κατέγραψε για την Τρίτη ο χρυσός, μπαίνοντας με το «δεξί» στη συνεδριακή εβδομάδα μετά από τη χθεσινή αργία λόγω της Memorial Day στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν οι επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Οι αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει ότι η Fed θα προχωρήσει στην 16η συνεχόμενη αύξηση των βασικών της επιτοκίων τον Ιούνιο, προσπαθώντας να «κρυώσει» την αμερικανική οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό στα επίπεδα το 2%. Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, κάτι που θα επηρέαζε σημαντικά τις κινήσεις στα πολύτιμα μέταλλα.

Εξάλλου, μένει να φανεί το κατά πόσο και σε ποια μορφή θα περάσει από το Κογκρέσο των ΗΠΑ η συμφωνία για αύξηση της οροφής του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ, στην οποία έχουν καταλήξει οι ηγεσίες των Δημοκρατικών και των Ρεμπουμπλικάνων στην Ουάσινγκτον.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 0,7% ή 14 δολάρια στα 1.977,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider