Αρνητική εκκίνηση εβδομάδας στις ευρωαγορές - Κέρδη 4% για το χρηματιστήριο της Τουρκίας

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητική εκκίνηση εβδομάδας στις ευρωαγορές - Κέρδη 4% για το χρηματιστήριο της Τουρκίας
Η συναλλαγματική δραστηριότητα της Δευτέρας ήταν υποτονική, λόγω της αργίας στην Wall Street για την Memorial Day στις ΗΠΑ και λόγω της τραπεζικής αργίας στη Βρετανία.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω διατήρησης των ανησυχιών μεταξύ των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι αγορές έκαναν «ταμείο» για την προκαταρκτική συμφωνία στις ΗΠΑ αναφορικά με το «ταβάνι» του ομοσπονδιακού χρέους, που έχει προβληματίσει το σύνολο των επενδυτών τις τελευταίες εβδομάδες. Πλέον, το ενδιαφέρον βρίσκεται στους όρους της συμφωνίας μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών που θα «δείξει» το εάν η αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να... σέρνεται για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στα της Ευρώπης, η προσοχή βρίσκεται στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατά τον Μάιο, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Την ίδια μέρα, θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αναμένεται να «ρίξουν φως» στις προθέσεις της ΕΚΤ για τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων.

Σημειώνεται πως η συναλλαγματική δραστηριότητα της Δευτέρας ήταν υποτονική, λόγω της αργίας στην Wall Street για την Memorial Day στις ΗΠΑ και λόγω της τραπεζικής αργίας στη Βρετανία.

Η κίνηση των δεικτών

  • Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 0,12% στις 460,86 μονάδες.
  • Ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,39% στις 4.320 μονάδες.
  • Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 0,17% στις 15.957 μονάδες.
  • Στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε 0,21% στις 7.308 μονάδες.
  • Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο συγκέντρωσε απώλειες 0,30% στις 26.632 μονάδες ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έγραψε πτώση 0,11% στις 9.180 μονάδες.

Τέλος, ο BIST 100 στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έκλεισε με άνοδο 4,1% μετά από την επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας την Κυριακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται νέα «καταιγίδα» στην παγκόσμια οικονομία: Πού θα χτυπήσει - Ποιος θα την προκαλέσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider