Φυσικό αέριο: Κάτω από τα 25 ευρώ οι τιμές στην Ευρώπη με ετήσια «βουτιά» 67%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Κάτω από τα 25 ευρώ οι τιμές στην Ευρώπη με ετήσια «βουτιά» 67%
Νέα πτώση καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, επεκτείνοντας το πτωτικό σερί των τιμών στις οκτώ διαδοχικές εβδομάδες.

Νέα πτώση καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, επεκτείνοντας το πτωτικό σερί των τιμών στις οκτώ διαδοχικές εβδομάδες, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του εμπορεύματος από το 2007.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Ιουνίου για το ολλανδικό TTF το απόγευμα της Παρασκευής υποχωρούν κατά 4,1% στα επίπεδα των 24,415 ευρώ/μεγαβατώρα, ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχαν φτάσει μέχρι και στις παρυφές των 24 ευρώ/μεγαβατώρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές του φυσικού αερίου τους τελευταίους 12 μήνες έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 70%, καθώς η μειωμένη ζήτηση, οι αυξημένες προμήθειες υγροποιημένου LNG αλλά και οι δυσοίωνες προοπτικές για την ευρωπαϊκή οικονομία διατηρούν τις τιμές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς πως τον Σεπτέμβριο οι τιμές είχαν σκαρφαλώσει ακόμα και πάνω από τα 300 ευρώ/μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοταχώς προς νέα υψηλά το Χρηματιστήριο - «Ράλι» σε όλο το φάσμα του ταμπλό

Τουρκία: Η λίρα και οι τραπεζικές μετοχές «τρομάζουν», ενόψει της αναμέτρησης Ερντογάν - Κιλιντσντάρογλου

ΔΕΗ: Τα 4+1 «σήματα» υπέρβασης του στόχου για τα επαναλαμβανόμενα EBITDA του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider