Επαναφορά σε κέρδη για το πετρέλαιο την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επαναφορά σε κέρδη για το πετρέλαιο την Πέμπτη
«Σπάζοντας» την αρνητική τάση που επικρατούσε για τον «μαύρο χρυσό» από την αρχή της εβδομάδας.

Σημαντική άνοδο εμφάνισαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, «σπάζοντας» την αρνητική τάση που επικρατούσε για τον «μαύρο χρυσό» από την αρχή της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα στην συνάντηση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιουνίου και ενώ οι χαμηλές τιμές των προηγούμενων εβδομάδων οδήγησαν σε κάποιες διαρροές περί νέας μείωσης της παραγωγής, πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι αυτή τη φορά ο οργανισμός μάλλον θα διατηρήσει αμετάβλητη τη στρατηγική του. Και αυτό, γιατί κατά το β’ εξάμηνο αναμένεται συμπίεση της προσφοράς ενώ η ζήτηση στην Κίνα και αλλού επίσης ανακάμπτει οδηγώντας τελικά σε μια εύθραυστη ισορροπία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας βλέπει μια βαθιά συμπίεση της προσφοράς στον ορίζοντα σημειώνοντας στην τελευταία του έκθεση ότι «η τρέχουσα απαισιοδοξία της αγοράς… έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αυστηρότερες ισορροπίες της αγοράς που αναμένουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν η ζήτηση αναμένεται να επισκιάσει την προσφορά κατά σχεδόν 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης, Ιουλίου, ενισχύθηκαν 3,4% ή 2,51 δολάρια στα 71.83 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Ο Ντε Γκίντος ζητά την άμεση ανάκληση των μέτρων ελάφρυνσης για την ενεργειακή κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider