Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός
Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε τη Δευτέρα, στην τέταρτη «πράσινη» από τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε τη Δευτέρα, στην τέταρτη «πράσινη» από τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, καθώς το πολύτιμο μέταλλο διέγραψε μέρος των απωλειών της Παρασκευής.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2.033,20 δολάρια η ουγγιά στο Comex, σημειώνοντας άνοδο 0,4%. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου κατέγραψε οριακά κέρδη 0,1% στα 25,895 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου εκτινάχθηκε 4,9% στα 1.560 δολ. Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε 2,5% στα 1.094 δολ. και ο χαλκός κέρδισε 1,1% στα 3,9245 δολ. η λίβρα.

Το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη νέα μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τετάρτη υπό τις ολοένα αυξανόμενες προσδοκίες ότι ολοκληρώθηκαν οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

Το πρόσφατο ράλι του χρυσού είχε «στρωθεί από τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ έχουν κορυφωθεί, προς ανακούφιση του περιουσιακού στοιχείου με την μηδενική απόδοση», με τον χρυσό που είναι ασφαλές καταφύγιο να υποστηρίζεται από «επίμονους φόβους για την τραπεζική αναταραχή των ΗΠΑ, που αυξάνει τις προοπτικές μιας ύφεσης», εκτιμά ο Χαν Ταν, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group.

«Το πολύτιμο μέταλλο θα πρέπει να παραμείνει υποστηριζόμενο όσο οι αγορές αρνούνται να εγκαταλείψουν τις ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων της Fed αργότερα το 2023, ενώ οι φόβοι για περαιτέρω χρηματοοικονομική αναταραχή στις ΗΠΑ συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα ρίσκου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Με το δεξί» σε μια «πλούσια» εβδομάδα οι ευρωαγορές με «οδηγό» τράπεζες και υγεία

Κοντά σε συμφωνία - «μαμούθ» Ryanair και Boeing

Τι θα γίνει με τα επιτόκια της Fed - Οι εκτιμήσεις από Standard Chartered και Βarclays

gazzetta
gazzetta reader insider insider