JP Morgan: Ο φόβος πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ ωθεί τους επενδυτές σε χρυσό και τεχνολογία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Ο φόβος πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ ωθεί τους επενδυτές σε χρυσό και τεχνολογία
«Κερδισμένοι» από την εντεινόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, φαίνεται πως βγαίνουν ο χρυσός και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

«Κερδισμένοι» από την εντεινόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, φαίνεται πως βγαίνουν ο χρυσός και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τους αναλυτές της JP Morgan να «βλέπουν» στροφή των επενδυτών προς τους συγκεκριμένους κλάδους.

Συγκεκριμένα, καθώς ο φόβος πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ αυξάνεται, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα ευνοήσουν ενδεχομένως το πολύτιμο μέταλλο και τις μετοχές της Τεχνολογίας, τηρώντας overweight στάση για τους εν λόγω τομείς.

Σύμφωνα με την JP Morgan, «η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ αύξησε τη ζήτηση για χρυσό, ως υποκατάστατο για χαμηλότερα πραγματικά επιτόκια, όπως επίσης και ως αντιστάθμιση έναντι ενός ''καταστροφικού σεναρίου''».

Συνεπώς, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών, ο χρυσός καθίσταται ιδιαιτέρως «ελκυστικός», «φλερτάροντας» άλλωστε με τα ιστορικά υψηλά.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι όπως παρατηρούν οι αναλυτές, οι θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στο χρυσό, αλλά οι μικροεπενδυτές φαίνεται να δείχνουν προτίμηση στο Bitcoin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Bullish» για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank - Αναβαθμίζει Eurobank, Πειραιώς - Νέες τιμές στόχοι

ΗΠΑ: Στις μεγάλες τράπεζες ο «λογαριασμός» του Ταμείου Ασφάλισης Καταθέσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider