«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις αμερικανικές μετοχές - «Η Fed μπορεί να εκπλήξει αρνητικά τις αγορές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις αμερικανικές μετοχές - «Η Fed μπορεί να εκπλήξει αρνητικά τις αγορές»
Την προσοχή των αγορών εφιστά ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley, εν όψει της συνεδρίασης της Fed αυτήν την εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές που διατηρούν τις ελπίδες τους για μείωση των επιτοκίων στο β' εξάμηνο του έτους, θα μπορούσαν να απογοητευτούν. 

Την προσοχή των αγορών εφιστά ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley, εν όψει της συνεδρίασης της Fed αυτήν την εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές που διατηρούν τις ελπίδες τους για μείωση των επιτοκίων στο β' εξάμηνο του έτους, θα μπορούσαν να απογοητευτούν.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) που συνεδριάζει στις 2-3 Μαΐου, αναμένεται να αποφασίσει μία ακόμα αύξηση 25 μονάδων βάσης, προχωρώντας στη δέκατη διαδοχική αύξηση επιτοκίων.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Γουίλσον, εάν το μήνυμα που θα δοθεί στην επικείμενη συνάντηση είναι «πιο επιθετικό», θα μπορούσε να αποτελέσει μια «βραχυπρόθεσμη αρνητική έκπληξη για τις μετοχές».

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες, ο δείκτης της Wall Street S&P 500 έχει γνωρίσει ράλι, παρά τις τραπεζικές αναταραχές και τις ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές βρίσκουν στήριξη στα εταιρικά αποτελέσματα.

Εντούτοις, σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι προσδοκίες που καλλιεργούνται για ανάκαμψη των κερδών το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ολόκληρο το 2024 είναι «υπερβολικές».

Εν τω μεταξύ, στην Goldman Sachs, ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στις ΗΠΑ, Ντέιβιντ Κόστιν, τόνισε ότι παρ'όλο που αυτή η εβδομάδα πιθανότατα θα σηματοδοτήσει το τέλος της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων της Fed - κάτι θετικό για τις μετοχές - η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου μπορεί να διαφέρει από ό,τι έχει δείξει μέχρι στιγμής η ιστορία.

«Οι αυξανόμενες αποτιμήσεις συνήθως οδηγούν σε ράλι μετοχών στο τέλος των κύκλων αύξησης των επιτοκίων, αλλά ο S&P 500 διαπραγματεύεται ήδη πολύ πιο πάνω από τα επίπεδα που βρισκόταν στο τέλος οποιουδήποτε κύκλου, εκτός από εκείνον που έληξε το 2000, μετά τον οποίο ο S&P 500 υποχώρησε, παρά την παύση της Fed» σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα χέρια των ρυθμιστικών Αρχών η First Republic - Πωλείται στην JPMorgan

gazzetta
gazzetta reader insider insider