Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τις τράπεζες - «Άλμα» 5% για την Barclays

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τις τράπεζες - «Άλμα» 5% για την Barclays
Με θετικό πρόσημο τερμάτισαν, στην πλειοψηφία τους, οι ευρωαγορές, εν μέσω ενός ακόμα γύρου εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με θετικό πρόσημο τερμάτισαν, στην πλειοψηφία τους, οι ευρωαγορές, εν μέσω ενός ακόμα γύρου εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 464,03 μονάδες, με τις τράπεζες να σημειώνουν «άλμα» 1,2%, μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη α' τριμήνου των Deutsche Bank και Barclays.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,27% στις 7.831,58 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε 0,03% υψηλότερα στις 15.800,45 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,23% στις 7.483,84 μονάδες.

Παράλληλα, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,19% στις 27.158 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,22% στις 464,03 μονάδες.

Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε έως και 3,2%, καθώς εμφάνισε άνοδο των κερδών αλλά και πτώση στα έσοδα του κλάδου της επενδυτικής τραπεζικής, ενώ η μετοχή της Barclays βρέθηκε να κερδίζει 5,3%, αφού τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 1,78 δισ. στερλίνες, αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση για το α' τρίμηνο.

Χθες, στο αμερικανικό ταμπλό η μετοχή της First Republic γνώρισε «βουτιά» 30%, εν μέσω νέων ανησυχιών για την κατάσταση της τράπεζας, επισκιάζοντας το επενδυτικό κλίμα και στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης σήμερα οι AstraZeneca, Unilever και Carlsberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο - «Ράλι» για Viohalco - Cenergy - ΑΒΑΞ

gazzetta
gazzetta reader insider insider