Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω φόβων ύφεσης: Κάτω από τα 80 δολάρια το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω φόβων ύφεσης: Κάτω από τα 80 δολάρια το αμερικανικό αργό
Όταν το δολάριο ενδυναμώνεται, τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα, καθίστανται πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων. 

Με απώλειες ολοκλήρωσε το πετρέλαιο τη σημερινή συνεδρίαση, με τον δείκτη αναφοράς των ΗΠΑ να επιστρέφει κάτω από το όριο των 80 δολαρίων το βαρέλι, διαγράφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση αιφνιδιαστικών περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ + στις αρχές του μήνα.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 2,4%, φθάνοντας στα 77,29 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο του Ιουνίου που έχει τις περισσότερες συναλλαγές απώλεσε επίσης 2,4%, για να διαμορφωθεί στα 77,37 δολάρια το βαρέλι. Το αργό Brent παράδοσης Ιουνίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, διολίσθησε 2,4%, στα 81,10 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Μαΐου αποδυναμώθηκε 2,2% στα 2,59 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαΐου έχασε 2,5% στα 2,49 $ το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Μαΐου κέρδισε 1,2% στα 2,25 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ερντογάν υποσχέθηκε δωρεάν φυσικό αέριο σε όλους τους Τούρκους

Υπενθυμίζεται πως η τιμή του «μαύρου χρυσού» γνώρισε ράλι όταν ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε «ψαλίδι» 1,15 εκατ. βαρελιών στην παραγωγή ημερησίως, ενώ ήλθε στην επιφάνεια και το σενάριο που ήθελε την τιμή να φθάνει ακόμα και τα 100 δολάρια. Την τελευταία εβδομάδα, το πετρέλαιο δέχεται πιέσεις, καθώς το δολάρια ανακάμπτει και οι ανησυχίες γύρω από την επιτοκιακή πολιτική της Fed και άλλων Κεντρικών Τραπεζών κορυφώνεται, όσο πλησιάζει η ώρα των σχετικών αποφάσεων.

Σημειωτέον ότι όταν το δολάριο ενδυναμώνεται, τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα, καθίστανται πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων. Τον Μάιο η Fed και η ΕΚΤ θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια, με την αγορά να αναμένει νέα αύξηση και από τις δύο Τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό - Σχεδόν στα 2.020 δολάρια

Αυτοκίνητα και τηλεπικοινωνίες έριξαν τις ευρωαγορές - Σε «ελεύθερη πτώση» Renault και Nokia

Ο Έλον Μασκ συγχαίρει την SpaceX και υπόσχεται νέα δοκιμαστική πτήση του Starship «σε λίγους μήνες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider