Άνοδος στην Wall Street προς το κλείσιμο του α' τριμήνου

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στην Wall Street προς το κλείσιμο του α' τριμήνου
Οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Θετικά πρόσημα καταγράφονται στην Wall Street προς το τέλος του α' τριμήνου, του Μαρτίου και της εβδομάδας, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,46% ή 152,70 μονάδες στις 33.011 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,38% ή 15,93 μονάδες στις 4.066 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,27% ή 32,94 μονάδες στις 12.048 μονάδες.

Για το σύνολο της εβδομάδας, και οι τρείς δείκτες της Wall Street κινούνται προς θετικό κλείσιμο. Σε επίπεδο Μαρτίου, ο Dow Jones κινείται προς κλείσιμο με μικρές απώλειες, ενώ αντίθετα ανοδικά κινούνται S&P 500 και Nasdaq. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και σε επίπεδο α' τριμήνου.

Ηπιότερη η νομισματική πολιτική της Fed;

Τα στοιχεία για τον δείκτη PCE στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο ενισχύουν τις εκτιμήσεις των επενδυτών για το ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) θα χαλαρώσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το επόμενο χρονικό διάστημα εν μέσω των σημαδιών για κάμψη των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία ως συνέπεια των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων της τράπεζας.

Οι αναλυτές στο Fed Watch του CME Group δίνουν 55% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Μάιο κατά 0,25% και 55% πιθανότητες για να μείνουν τα επιτόκια της τράπεζας αμετάβλητα.

Το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Σούζαν Κόλινς, ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο την Παρασκευή πως «πρέπει να ισορροπήσουμε τον κίνδυνο μεταξύ του ό,τι δεν κάνουμε αρκετά για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και του να κάνουμε υπερβολικά πολλά για τη μείωση του».

Ακόμα, είπε πως «υπάρχει δρόμος για να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσουμε σημαντική πτώση στην οικονομία».

Μάκρο

Κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις κινήθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ -που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν- για τον Μάρτιο, καθώς διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες έναντι 63,4 μονάδων στην αρχική μέτρηση του πανεπιστημίου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 63,3 μονάδες. Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 64,7 μονάδες.

Η υποχώρηση του δείκτη τον Μάρτιο έρχεται μετά από 4 μήνες διαδοχικών ανόδων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη των Αμερικανών.

Ο δείκτης προσωπικού εισοδήματος στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε 0,3% έναντι αύξησης 0,6% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,2%.

Ο δείκτης προσωπικών δαπανών αυξήθηκε 0,2% από αύξηση 1,8% τον Ιανουάριο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός Μαρτίου: Άνοδος κατά 5,4% στην Ελλάδα – Η πέμπτη βραδύτερη στην Ευρωζώνη

HSBC: Ρεαλιστικός ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος για την Ελλάδα - Πιθανή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider