Κόλινς (Fed): Να βρούμε ισορροπίες για τη μείωση του πληθωρισμού - Έγιναν λάθη με την SVB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλινς (Fed): Να βρούμε ισορροπίες για τη μείωση του πληθωρισμού - Έγιναν λάθη με την SVB
Η Αμερικανίδα τραπεζίτρια είπε πως «υπάρχει δρόμος για να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσουμε σημαντική πτώση στην οικονομία».

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία για τη μείωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στη Βοστώνη, Σούζαν Κόλινς.

Η Αμερικανίδα τραπεζίτρια ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο την Παρασκευή πως «πρέπει να ισορροπήσουμε τον κίνδυνο μεταξύ του ό,τι δεν κάνουμε αρκετά για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και του να κάνουμε υπερβολικά πολλά για τη μείωση του».

Σε σχόλιο για την κάμψη του δείκτη PCE στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο, η Κόλινς υποστήριξε πως τα στοιχεία είναι «καλοδεχούμενα», αλλά υπογράμμισε πως «δεν δείχνουν σημαντική πρόοδο» στις προσπάθειες της Fed για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ακόμα, είπε πως «υπάρχει δρόμος για να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσουμε σημαντική πτώση στην οικονομία».

Μιλώντας για την τραπεζική κρίση που ξέσπασε μέσα στον Μάρτιο στις ΗΠΑ με τις χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank, η Κόλινς παραδέχθηκε πως «η Fed έκανε ορισμένα λάθη σχετικά με την SVB. Επιπλέον, σημείωσε πως «είναι πιθανό να δούμε κάποιες επιπτώσεις των τραπεζικών ανησυχιών να διαχέονται στις συνθήκες πίστωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Αυξημένα κατά 7,67% τα καθαρά κέρδη της εμπορικής τράπεζας CZBank

gazzetta
gazzetta reader insider insider