Σε υψηλά άνω των δύο εβδομάδων το πετρέλαιο - Απώλειες 3% για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά άνω των δύο εβδομάδων το πετρέλαιο - Απώλειες 3% για το φυσικό αέριο
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ημερών έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που έπληξε τις αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ημερών έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση της ζήτησης από την Κίνα αλλά και από την αποκλιμάκωση των ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομίας, στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που έπληξε τις αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 73,2 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,5% ή 0,39 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του αμερικανικού αργού από τις 13 Μαρτίου.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Μαΐου στο ICE Futures Europe να ενισχύονται κατά 0,7% στα 78,65 δολάρια/βαρέλι.

Τέλος, ισχυρές απώλειες 2,8% σημείωσαν τα συμβόλαια Απριλίου του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, κλείνοντας στα2,03 δολάρια ανά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έσπασε» το αρνητικό σερί για τον χρυσό με κέρδη 1%

Ευρωαγορές: Ημέρα προσεκτικών κινήσεων στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider