Ανακάμπτουν οι τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ - «Άλμα» 50% για την First Republic, στο +64% η Pacific West

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτουν οι τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ - «Άλμα» 50% για την First Republic, στο +64% η Pacific West
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανακάμπτουν σημαντικά από το sell off της Δευτέρας που προκλήθηκε στην αμερικανική αγορά μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν την Τρίτη οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου στις ΗΠΑ, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανακάμπτουν σημαντικά από το sell off της Δευτέρας που προκλήθηκε στην αμερικανική αγορά μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Πιο συγκεκριμένα, ο τραπεζικός δείκτης SPDR S&P Regional Banking ETF ενισχύεται άνω του 11% κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street -μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο του 2020-, με την μετοχή της Pacific West να οδηγεί τα κέρδη με άνοδο 64%, ενώ ο τίτλος της First Republic ενισχύεται κατά 57%, διαγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της τάξης του 61% που σημείωσε χθες.

Κέρδη 16% σημειώνει και η μετοχή της KeyCorp, ενώ ο τίτλος της Zions Bancorp κερδίζει σχεδόν 17%. Σημαντικά κέρδη 14% και για την Charles Schwab, μετά τις απώλειες 12% που σημείωσε την Δευτέρα.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα σε μία συνεδρείαση roller coaster, ο Dow Jones υποχώρησε 90 μονάδες ή 0,28% στις 31.819 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,13% στις 3.856 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,45% στις 11.188 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: «Κόβει» το outlook για τις τράπεζες των ΗΠΑ - «Επιδεινωμένο» το περιβάλλον, μετά από την SVB

Fed και SVB φέρνουν εκ νέου την ΕΚΤ μπροστά στο «δίλημμα» Τρισέ

Meta: Νέος γύρος μαζικών απολύσεων - «Μαχαίρι» σε ακόμα 10.000 θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider