«Ξεθυμαίνει» το ράλι στην Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ξεθυμαίνει» το ράλι στην Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Κέρδη 115 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1,2% ο Nasdaq. Ισχυρό comeback από τον τραπεζικό κλάδο.

Τελευταία ενημέρωση 21.35

Σε ράλι ανόδου επιδίδονται οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κερδίζει άνω των 300 μονάδων, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο πενθήμερο πτωτικό σερί που ωθήθηκαν οι μετοχές υπό το βάρος της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει κέρδη της τάξεως του 0,36%, φθάνοντας στις 31.934 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,96% στις 3.893 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq γνωρίζει κέρδη 1,35% και διαμορφώνεται στις 11.339 μονάδες.

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ φαίνεται πως αποτελούν την «κινητήρια δύναμη» για την άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 6% τον Φεβρουάριο, ικανοποιώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Τα μάκρο υποδεικνύουν ότι οι πιέσεις στις τιμές συνεχίζουν να μειώνονται, περιορίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με τις νέες αυξήσεις επιτοκίων που σχεδιάζει η Fed.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακάμπτουν και οι τραπεζικές μετοχές, μετά τη «βουτιά» που γνώρισαν τη Δευτέρα, στη σκιά των εξελίξεων γύρω από την SVB. Η Pacific West να οδηγεί τα κέρδη με άνοδο 64%, ενώ ο τίτλος της First Republic ενισχύεται κατά 57%, διαγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της τάξης του 61% που σημείωσε χθες.

Κέρδη 16% σημειώνει και η μετοχή της KeyCorp, ενώ ο τίτλος της Zions Bancorp κερδίζει σχεδόν 17%. Σημαντικά κέρδη 14% και για την Charles Schwab, μετά τις απώλειες 12% που σημείωσε την Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg, το σοκ στις αγορές από την κατάρρευση της SVB «μεταφράστηκε» σε απώλειες 465 δισ. δολ. των μετοχών διεθνών, μέσα σε δύο ημέρες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Meta ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε 10.000 νέες απολύσεις, λίγους μόλις μήνες μετά το «μαχαίρι» σε 11.000 θέσεις εργασίας. Η μετοχή του τεχνολογικού «κολοσσού» κερδίζει άνω του 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Κύμα εισροής καταθέσεων στις «too big to fail» τράπεζες, μετά το σοκ της SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider