Ισχυρή μεταβλητότητα στην Wall Street με το «βλέμμα» στην Fed

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή μεταβλητότητα στην Wall Street με το «βλέμμα» στην Fed
Διαδοχικές εναλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά. Στο «τιμόνι» ο Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 22.01

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει -εκ νέου- την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά από διαδοχικές εναλλαγές προσήμων, με τον τεχνολογικό κλάδο να δίνει ώθηση συνολικά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο προσπαθεί να «σπάσει» το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες, ενόψει των νέων κινήσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο πεδίο των αυξήσεων στα επιτόκια.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει μικρά κέρδη 58 μονάδων ή 0,18% και διαμορφώνεται στις 33.103 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,43% στις 4.008 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον Nasdaq, με τον τεχνολογικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,6% στις 11.576 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι κολοσσοί του κλάδου.

Στο ταμπλό, «άλμα» σχεδόν 12% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, η οποία υπερέβη τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη του δ' τριμήνου, ενώ η μετοχή της Alibaba ενισχύεται κατά 6%, καθώς ο κινεζικός κολοσσός «συνέτριψε» τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι τίτλοι των Domino's και Papa John's, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται πως ο S&P 500 διανύει ένα πτωτικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων, μετά και τις ήπιες απώλειες που σημείωσε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Μάκρο

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 192.000 έναντι 194.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 200.000 αιτήσεις. Πρόκειται για την 6η συνεχόμενη εβδομάδα υποχώρησης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στη χώρα.

Tαυτόχρονα, έγινε γνωστό πως η οικονομίας των ΗΠΑ για το δ' τρίμηνο του 2022 αναπτύχθηκε με ρυθμό χαμηλότερο σε σχέση με τις αρχικές μετρήσεις, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας. Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 2,7% στο δ' τρίμηνο του 2022, έναντι ανάπτυξης 2,9% σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Αύξηση εσόδων και κερδών, με ώθηση από την άρση των περιορισμών στην Κίνα

Ισχυρές απώλειες στα κέρδη της Moderna - Έσοδα 4,86 δισ. δολάρια από τα εμβόλια του κορονοϊού

Η Netflix μείωσε τις συνδρομές σε πάνω από 30 χώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider