Domino's Pizza: Κάτω από τις εκτιμήσεις οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ - Πλήγμα από την αύξηση των τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Domino's Pizza: Κάτω από τις εκτιμήσεις οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ - Πλήγμα από την αύξηση των τιμών
Η αύξηση των τιμών έχει αρχίσει να περιορίζει την προτίμηση των καταναλωτών στα εστιατόρια της μεγαλύτερης αλυσίδας πίτσας στον κόσμο.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Domino's Pizza στην αγορά των ΗΠΑ για το δ' τρίμηνο του 2022, σε ένα σημάδι του ότι η αύξηση των τιμών έχει αρχίσει να περιορίζει την προτίμηση των καταναλωτών στα εστιατόρια της μεγαλύτερης αλυσίδας πίτσας στον κόσμο.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,9% έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για ετήσια άνοδο 3,69%.

Τα συνολικά έσοδα της Domino's Pizza διαμορφώθηκαν σε 1,39 δισ, δολάρια έναντι 1,34 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 1,44 δισ. δολαρίων.

H διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως οι πωλήσεις στις ΗΠΑ για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα παρουσιάζουν ανάπτυξη από 4% έως 8%, μειωμένες κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της.

Στην παγκόσμια αγορά, η Domino's αναμένει αύξηση πωλήσεων από 5% έως 7%, έναντι ανάπτυξης 6% με 8% στο προηγούμενο guidance.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Domino's Pizza υποχωρεί άνω του 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Αύξηση εσόδων και κερδών, με ώθηση από την άρση των περιορισμών στην Κίνα

Rolls-Royce: Οι επιδόσεις του 2022 και οι προοπτικές για το 2023 «απογειώνουν» τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider