ΗΠΑ: Καθοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ - Στο 2,7% για το δ' τρίμηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Καθοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ - Στο 2,7% για το δ' τρίμηνο του 2022
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Με ρυθμό χαμηλότερο από τις αρχικές μετρήσεις φαίνεται πως κινήθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 2,7% στο δ' τρίμηνο του 2022, έναντι ανάπτυξης 2,9% στην αρχική μέτρηση της κυβέρνησης και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,9%.

H προσωπική κατανάλωση για το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους διαμορφώθηκε στο 1,4%, έναντι 2,1% στην αρχική μέτρηση.

Ο δομικός δείκτης τιμών ατομικής καταναλωτικής δαπάνης (PCE), εκτός της ενέργειας και των τροφίμων, αυξήθηκε το δ' τρίμηνο κατά 4,3%, έναντι 3,9% στην αρχική μέτρηση.

Το «μπαλάκι» στην Fed

Η πτωτική αναθεώρηση για το αμερικανικό ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο έρχεται καθώς μεγάλη μερίδα των αναλυτών θεωρεί πως οι ΗΠΑ μπορούν να παρουσιάσουν ύφεση εντός του 2023, λόγω των πολιτικών της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Η Fed φαίνεται έτοιμη για νέες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και η αύξηση του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξάνει τις ανησυχίες για συρρίκνωση της οικονομίας, εάν και οι αξιωματούχοι της Fed υποστηρίζουν πως η οικονομία έχει αποδειχθεί ανθεκτικότερη των εκτιμήσεων των αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Στο 8,6% ο πληθωρισμός για τον Ιανουάριο - Στο 10% στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider