Alibaba: Αύξηση εσόδων και κερδών, με ώθηση από την άρση των περιορισμών στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Αύξηση εσόδων και κερδών, με ώθηση από την άρση των περιορισμών στην Κίνα
Τα συνολικά έσοδα της Alibaba διαμορφώθηκαν σε 247,76 δισ. γιουάν (35,92 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Alibaba για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, με τον κινεζικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να ωφελείται από την άρση των περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού που προωθεί η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Τα συνολικά έσοδα της Alibaba διαμορφώθηκαν σε 247,76 δισ. γιουάν (35,92 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα τα 245,18 δισ. γιουάν.

Τα διαμοιραζόμενα προς τους μετόχους κέρδη έφτασαν τα 46,821 δισ. γιουάν έναντι 27,69 δισ. γιουάν στο δ' τρίμηνο του 2021, αυξημένα κατά 69% σε ετήσια βάση.

Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις της Alibaba στην Κίνα υποχώρησαν 1,8% για τον Δεκέμβριο.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Alibaba στο αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύεται 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eni: Κέρδη - ρεκόρ το 2022 για τον ιταλικό ενεργειακό «κολοσσό»

Βρετανία: Τα υψηλότερα κόστη επηρέασαν αρνητικά τα κέρδη της BAE Systems

gazzetta
gazzetta reader insider insider