Reuters: Οι επενδυτές αναμένουν διόρθωση για τις παγκόσμιες μετοχές το επόμενο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Οι επενδυτές αναμένουν διόρθωση για τις παγκόσμιες μετοχές το επόμενο τρίμηνο
Πεποίθηση των επενδυτών για το ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν τις αυξήσεις των βασικών τους επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Οι διεθνείς αγορές μετοχών αναμένεται να παρουσιάσουν μια διόρθωση μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση οικονομολόγων, αναλυτών και fund managers που πραγματοποίησε το Reuters.

Η αναμενόμενη διόρθωση αποδίδεται στην πεποίθηση των επενδυτών για το ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν τις αυξήσεις των βασικών τους επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 56% των 150 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένει πτώση στις μετοχές διεθνώς μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Ένα σύνολο 48 από 86 ερωτηθέντες απάντησε πως οι πιθανότητες διόρθωσης είναι πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές. Το υπόλοιπο 38 ανέφερε πως είναι χαμηλές ή πολύ χαμηλές.

Σημειώνεται πως για το 2022 οι παγκόσμιες μετοχές σημείωσαν πτώση 20% και θα υποχωρούσαν ακόμα περισσότερα εάν στο τέλος του 2022 δεν ανέκαμπταν οι προσδοκίες για πτώση του υψηλού πληθωρισμού και οι προσδοκίες για σταδιακή χαλάρωση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Αύξηση 35,1% στους πλειστηριασμούς ακινήτων το 2022 - Πτώση στις αγορές κατοικιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider