«Πέφτει» η Wall Street αναμένοντας τις αποφάσεις Fed για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πέφτει» η Wall Street αναμένοντας τις αποφάσεις Fed για τα επιτόκια
Ο Dow Jones υποχωρεί σχεδόν 300 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις τελευταίες αποφάσεις για τα επιτόκια από την Federal Reserve. 

(UPD 20:36) «Κόκκινο» βάφεται το ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον Dow Jones να «πέφτει» 300 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις τελευταίες αποφάσεις για τα επιτόκια από την Federal Reserve.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την κίνηση των βασικών δεικτών της Wall Street, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,86% στις 33.788 μονάδες, ενώ ο S&P 500 γνωρίζει απώλειες 0,38% και φθάνει στις 4.061 μονάδες, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει πτώση 0,08% και να διαμορφώνεται στις 11.574 μονάδες, «μαζεύοντας» τις προηγούμενες μεγαλύτερες απωλειες.

Η προσοχή στρέφεται στις σημερινές ανακοινώσεις της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) γύρω από την επιτοκιακή της πολιτική, με τις αγορές να προετοιμάζονται για νέα αύξηση με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει την Fed να ανεβάζει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες. Ενώ λοιπόν η Wall Street αναμένει την επιβεβαίωση ή μη αυτού, στρέφει το «βλέμμα» και στην ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερό Πάουελ.

Αυτό, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τροφοδοτούν τις ελπίδες των επενδυτών για ενδεχομένως μία πιο χαλαρή στάση από μέρους της Fed.

Στις υπόλοιπες ειδήσεις, συνεχίστηκαν σήμερα οι δημοσιοποιήσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη μετοχή της Snap να καταγράφει «βουτιά» άνω του 13%, στον απόηχο της απογοητευτικής έκθεσης γ' τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Peloton ενισχύεται κατά 8%, έπειτα από τη συρρίκνωση των ζημιών που ανακοίνωσε για το τρίμηνο, ενώ η μετοχή της AMD κερδίζει 3%, μετά την ανακοίνωση ενός κερδοφόρου δ' τριμήνου.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP. Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 106.000 νέες θέσεις, αριθμός αρκετά χαμηλότερος από τις 253.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί, τέλος, και όσον αφορά στις μηνιαίες επιδόσεις του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ότι η Wall Street «αποχαιρέτησε» τον Ιανουάριο με σημαντικά κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια για θετικό ξεκίνημα τον Φεβρουάριο, με την προσοχή στο εξωτερικό

Ευρωαγορές: Η ανησυχία για τα επιτόκια «κερδίζει» την κάμψη του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider