ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο
Συνολικά, οι βιομηχανίες παραγωγής αγαθών σημείωσαν καθαρή απώλεια 3.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσθεσαν 119.000.

Mειώθηκε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο καθώς τα προβλήματα που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες περιόρισαν τις προσλήψεις, ανέφερε την Τετάρτη η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσιών ADP.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν μόλις 106.000 νέους εργαζομένους για τον μήνα, από τους ανοδικά αναθεωρημένους 253.000 τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones ανέμεναν αύξηση 190.000.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου κατεγράφη στον κλάδο της φιλοξενίας, καθώς τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία πρόσθεσαν 95.000 θέσεις. Άλλοι αναπτυσσόμενοι κλάδοι περιελάμβαναν χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (30.000), μεταποίηση (23.000) και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας (12.000).

Ωστόσο, ο τομέας του εμπορίου, των μεταφορών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας έχασε 41.000, οι κατασκευές μειώθηκαν κατά 24.000 και οι φυσικοί πόροι και η εξόρυξη μειώθηκαν κατά 3.000.

Συνολικά, οι βιομηχανίες παραγωγής αγαθών σημείωσαν καθαρή απώλεια 3.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσθεσαν 119.000.

Η αύξηση των αποδοχών σημείωσε ελάχιστη αλλαγή για τον μήνα, αν και αυξήθηκε κατά 7,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Παρά τον χαμηλό ονομαστικό αριθμό, η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Nela Richardson, δήλωσε ότι οι καιρικοί παράγοντες παίζουν ρόλο και η αύξηση των θέσεων εργασίας μπορεί να μην ήταν τόσο αδύναμη όσο δείχνει ο αριθμός.

«Τον Ιανουάριο, είδαμε τον αντίκτυπο των διαταραχών που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες στην απασχόληση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς μας», είπε η Richardson. «Οι προσλήψεις ήταν ισχυρότερες τις υπόλοιπες εβδομάδες του μήνα, σύμφωνα με την ισχύ που είδαμε στα τέλη του περασμένου έτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: «Κλειδωμένη» η νέα αύξηση των επιτοκίων - Οι προβολείς στον Πάουελ για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: 2 δισ. δολάρια το νέο στρατιωτικό πακέτο στο Κίεβο – «Μέσα» και όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς

Στόλτενμπεργκ: Η συνεργασία με εταίρους σε Ασία-Ειρηνικό «μέρος της απάντησης» για την διεθνή ασφάλεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider