Wall Street: Διευρύνεται το ανοδικό σερί με «καύσιμο» από το ΑΕΠ - Στο +1% ο Nasdaq

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διευρύνεται το ανοδικό σερί με «καύσιμο» από το ΑΕΠ - Στο +1% ο Nasdaq
Προς την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση η αμερικανική αγορά. Ώθηση από την Tesla για τον τεχνολογικό δείκτη.

Τελευταία ενημέρωση 21.58

Με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό κλίμα να λαμβάνει σημαντική ώθηση από την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ κατά το δ' τρίμηνο με ρυθμό που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας δίνουν νέα πνοή στης συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 116 μονάδες ή 0,34% στις 33.860 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,74% στις 4.046 μονάδες. Άνοδο 1,3% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 11.457 μονάδων, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από την μετοχή της Tesla, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων και καθαρών κερδών κατά το δ' τρίμηνο του 2022.

Η εκτόξευση της αυτοκινητοβιομηχανίας συμπαρασύρει ανοδικά και τους τίτλους των υπόλοιπων τεχνολογικών κολοσσών, με τις Microsoft, Apple, Amazon και Alphabet να ενισχύονται άνω του 1%, ενώ κέρδη άνω του 3% σημειώνει και η μετοχή της Chevron, στον απόηχο της ανακοίνωσης ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 75 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, απώλειες περίπου 1% καταγράφει η μετοχή της αεροπορικής Southwest μετά την ανακοίνωση ζημιών για το περασμένο τρίμηνο, ενώ μικρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της American Airlines, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για το δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Μάκρο

Με ρυθμό ισχυρότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Το μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου «έτρεξε» με ρυθμό 2,9% για το δ' τρίμηνο έναντι 3,2% στο γ΄ τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 2,6%.

Την ίδια στιγμή, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 μηνών διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 186.000 έναντι 190.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 205.000 αιτήσεις. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Τέλος, απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι τιμές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας. Ειδικότερα, οι τιμές νέων κατοικιών αυξήθηκαν 2,3% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι αύξησης 0,7% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση κατά 4,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Comcast, στα 30,5 δισ. δολάρια - Η Peacock ξεπέρασε τους 20 εκατ. συνδρομητές

Southwest Airlines: Πλήγμα έως 350 εκατ. δολαρίων από τις ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ

Αύξηση 11,5% στα έσοδα της Mastercard για το δ' τρίμηνο - 2,4 δισ. δολάρια για επαναγορές μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider