American Airlines: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη - Έφτασαν στα προ της πανδημίας επίπεδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
American Airlines: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη - Έφτασαν στα προ της πανδημίας επίπεδα
Τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν τα 13,19 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 16,6% σε ετήσιο επίπεδο.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη της American Airlines για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία.

Τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 827 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 921 δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των κερδών από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,17 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet για κέρδη 1 δολαρίου ανά μετοχή.

Τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν τα 13,19 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 16,6% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 13,20 δισ. δολάρια.

Για το α' τρίμηνο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως η χωρητικότητα των πτήσεων της θα είναι αυξημένη κατά 8% με 10% συγκριτικά με το α' τρίμηνο του 2022.

Ακόμα, αναμένει πως για το σύνολο του 2023 τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα κινηθούν μεταξύ των 2,5 και των 3,5 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,89 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της American Airlines σημειώνει άνοδο 2% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dow: Μεγάλη πτώση στα κέρδη του κολοσσού των χημικών - Απολύσεις 2.000 υπαλλήλων

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Comcast, στα 30,5 δισ. δολάρια - Η Peacock ξεπέρασε τους 20 εκατ. συνδρομητές

gazzetta
gazzetta reader insider insider