Πετρέλαιο: Η αισιοδοξία για τη ζήτηση από την Κίνα «νίκησε» τα στοιχεία των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η αισιοδοξία για τη ζήτηση από την Κίνα «νίκησε» τα στοιχεία των ΗΠΑ
Η άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό από το Πεκίνο αυξάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ενίσχυση της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα.

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τα στοιχεία για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού» να δίνουν πάτημα για άνοδο στις τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, η ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα ενισχύθηκαν στα 14,51 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα τον Νοέμβριο του 2022, στο υψηλότερο μηναίο επίπεδο από τον Φεβρουάριο και την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό από το Πεκίνο αυξάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ενίσχυση της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του ορυκτού καυσίμου στον κόσμο.

Η αισιοδοξία για την Κίνα «σκέπασε» τους προβληματισμούς που δημιούργησαν πρόσκαιρα τα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, που κινήθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαρτίου, έκλεισαν την Πέμπτη λίγο πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαρτίου, το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) κέρδιζαν 1,62% ή 1,38 δολάρια στα 86.34 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σαουδική Αραβία: Συνεργασία με τη Ρωσία για σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider