Société Générale: Οι 17 μετοχές που θα «λάμψουν» στην έναρξη του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Société Générale: Οι 17 μετοχές που θα «λάμψουν» στην έναρξη του 2023
Μια λίστα από μετοχές που ξεχωρίζει και προτείνει στα χαρτοφυλάκια για την έναρξη του νέου έτους κατάρτισε η Société Générale, διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπία μεταξύ θεματικών ενοτήτων, κλάδων και περιοχών.

Μια λίστα από μετοχές που ξεχωρίζει και προτείνει στα χαρτοφυλάκια για την έναρξη του νέου έτους κατάρτισε η Société Générale, διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπία μεταξύ θεματικών ενοτήτων, κλάδων και περιοχών.

Η «premium list» της SG (SGIXPL Index) υποχώρησε κατά 3,9% από τις αρχές του έτους, έχοντας υπεραποδώσει έναντι του Stoxx 600 (πτώση 7% από τις αρχές του έτους) όσο και του Stoxx 50 (πτώση 5% από τις αρχές του έτους). Ωστόσο, το «καλάθι» μετοχών που έχει διαμορφώσει ο γαλλικός οίκος δέχεται πιέσεις από τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, δεδομένης της «overweight» σύστασης που έχει θέσει στους κλάδους της βιομηχανίας, της τεχνολογίας και των μετοχών των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Από την άλλη πλευρά, η έκθεση της λίστας σε «value» τμήματα και σε κλάδους όπως τα χρηματοοικονομικά, τα μέταλλα και τα ορυχεία και η αυτοκινητοβιομηχανία οδήγησε σε μια σχετικά καλή απόδοση συνολικά. Η Société Générale στέκεται επίσης στην εξαιρετική απόδοση που έχουν καταγράψει η Linde και η UBS που υπεραπέδωσαν έναντι των αντίστοιχων κλάδων τους κατά περισσότερο από 25% από τις αρχές του έτους.

Μέχρι στιγμής, το 2022 αποδείχθηκε μια καλή χρονιά για το σκέλος του «value», καθώς ο δείκτης MSCI Europe Value υπεραπέδωσε του «Growth» κατά 15% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές στρατηγικής του οίκου εκτιμούν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί το 2023, καθώς το χάσμα αποτίμησης παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά παρά τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, ενώ αναμένουν μια ήπια συρρίκνωση των EPS (πτώση κατά 8%) κατά το επόμενο έτος στην Ευρώπη.

Συνεπώς, οι πέντε μετοχές που εισέρχονται στην «premium list» της SG έχουν ένα μέσο δείκτη fwd P/E στο 6,8x έναντι 11,8x για τις πέντε μετοχές που διαγράφονται από τη λίστα. Συνολικά, οι 17 μετοχές που παρουσιάζει ο επενδυτικός οίκος διαπραγματεύονται με μέσο fwd P/E στο 8,7x (έναντι 12x για τον Stoxx 600).

Παράλληλα, ενώ η SG διατηρεί μια θετική οπτική και θέση για τις ευρωπαϊκές μετοχές για το επόμενο έτος (ο στόχος που θέτει για τον Stoxx 600 για το τέλος του 2023 είναι στις 440 μονάδες έναντι 444 επί του παρόντος), αναμένει ένα ήπιο «pullback» μετά την ανάκαμψη που κατέγραψαν πρόσφατα (στόχος για τον Stoxx 600 για το πρώτο τρίμηνο του 2023 στις 410 μονάδες).

Societe Generale

Κατά συνέπεια, διατηρεί ένα περιθώριο ελιγμών για να εντάξει ενδεχομένως κάποιες «κυκλικές» μετοχές αργότερα μέσα στο νέο έτος. Προς ώρας προσθέτει δύο μετοχές με «αμυντικό» προσανατολισμό (Astrazeneca και British American Tobacco) για να αντικαταστήσει δύο «κυκλικές» (Eiffage και ASML, παραμένουν ακόμη με σύσταση «buy»), ενώ μετά την πρόσφατη υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, εκμεταλεύεται την ευκαιρία αυτή για να προσθέτει μία τράπεζα (BNP Paribas) και να αφαιρέσει μια μετοχή από τον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφελείας (ENEL, δεν καλύπτεται πλέον από τον οίκο). Ως προς τον κλάδο των εμπορευμάτων, λαμβάνει αποστάσεις από τον κλάδο των υλικών (η CRH εξακολουθεί να έχει σύσταση «buy» και η Rio Tinto δεν καλύπτεται πλέον), δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον κλάδο της ενέργειας (TotalEnergies και ENI).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider