Xρυσός: Κίνα και δολάριο «βύθισαν» κι άλλο τις τιμές

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xρυσός: Κίνα και δολάριο «βύθισαν» κι άλλο τις τιμές
Oι επενδυτές που αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» στράφηκαν προς το ισχυρό αμερικανικό δολάριο.

Επεκτάθηκαν οι απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας για τον χρυσό τη Δευτέρα, καθώς τα νέα για την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Κίνα ενίσχυσαν το δολάριο, ενώ επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των εμπορευμάτων και των μετοχών.

  • Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 14,80 δολάρια ή 0,8%, για να διαμορφωθεί στα 1.739,60 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex.
  • Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 12 σεντς ή 0,6%, κλείνοντας στα 20,87 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χρυσού διολισθαίνουν ξεκινώντας τις συναλλαγές της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές που αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» στράφηκαν προς το ισχυρό αμερικανικό δολάριο, το οποίο έναντι ενός καλαθιού ανταγωνιστικών νομισμάτων, ενισχύθηκε 0,9%, στα 107,84.

Από την άλλη, η Κίνα επέβαλε εκ νέου αυστηρά μέτρα για την COVID-19 στο Πεκίνο, αφού η χώρα ανέφερε τον πρώτο της θάνατο σε σχεδόν έξι μήνες, γεγονός που επιβάρυνε τις αγορές μετοχών μαζί με τον χρυσό και άλλα εμπορεύματα. Η είδηση οδήγησε την τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου χρυσού κάτω από τα 1.740 δολάρια ανά μετοχή, καθώς τα πρόσφατα κέρδη άρχισαν να εξανεμίζονται.

Τα νέα από την Κίνα «πιέζουν τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση», δήλωσε στο Marketwatch ο ανώτερος αναλυτής της Kitco, Jim Wyckoff.

«Ο χρυσός θα είναι ένα ασφαλές εμπόρευμα μόνο εάν το δολάριο βρίσκεται σε αμυντική κατάσταση και αυτό δεν συμβαίνει εδώ», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA.
«Ο χρυσός χρειάζεται να βελτιωθεί η κατάσταση του κορονοϊού στην Κίνα προτού αρχίσει να φαίνεται ξανά ελκυστικός για τους επενδυτές. Εάν το ράλι του δολαρίου γίνει υπερβολικό, ο χρυσός θα μπορούσε να είναι ευάλωτος σε μια βουτιά προς το επίπεδο των 1.700 δολαρίων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε χαμηλό εβδομάδας οι τιμές λόγω της ανόδου του δολαρίου

Υποχώρησε από τα υψηλά τριών μηνών ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider