Με τράπεζες και Coca Cola πάνω από τις 880 μονάδες το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τράπεζες και Coca Cola πάνω από τις 880 μονάδες το Χρηματιστήριο
Κέρδη που ισχυροποιήθηκαν κατά τις δημοπρασίες, με τις τράπεζες και την Coca Cola να ηγούνται της ανόδου.

Κέρδη που ισχυροποιήθηκαν κατά τις δημοπρασίες, με τις τράπεζες και την Coca Cola να ηγούνται της ανόδου ήταν η βασική εικόνα του ταμπλό στο Λεωφόρο Αθηνών.

Η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα γεμάτη από αποτελέσματα, αμερικανικές εκλογές και στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το νήμα των τραπεζικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να κόψει από τις 8 Νοεμβρίου (Τρίτη) η Alpha Bank, ενώ θα ακολουθήσουν η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα στις 10 Νοεμβρίου και η Τράπεζα Πειραιώς την Παρασκευή στις 11 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το insider.gr ρωγμές στους κόλπους των κοινοτικών οργάνων και την έντονη δυσαρέσκεια ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκαλεί το θέμα της εγγραφής στο δημόσιο χρέος των κρατικών εγγυήσεων στις τιτλοποιήσεις που έχουν μεταβιβαστεί σε Σχήματα Προστασίας Ενεργητικού, όπως ζητά η Eurostat.

Την ίδια στιγμή, οι κρατικές εγγυήσεις που έχουν δοθεί για τις τιτλοποιήσεις του «Ηρακλή» ενέχουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κατάπτωσης των εγγυήσεων. Μάλιστα, με τον νόμο για την ανανέωση που δόθηκε στο Σχήμα τον Απρίλιο του 2021, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης εξάμηνης παράτασης στους Servicers σε έκτακτες συνθήκες (όπως η πανδημία ή ο πόλεμος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομική δυσπραγία), έτσι ώστε να μην διακυβεύεται η υλοποίηση των business plans των τιτλοποιήσεων και να μην υπάρχει κίνδυνος κατάπτωσης των εγγυήσεων.

Επιπλέον, περνώντας στα διεθνή ισχυρό σήμα στους επενδυτές θα στείλει το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αναλυτές η «Τρίτη» θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για μια πιο θετική βραχυπρόθεσμη περίοδο. To αποκορύφωμα θα είναι πιθανώς η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή με την τελευταία σειρά των εκτιμήσεων και προσδοκιών για τον πληθωρισμό.

Η αβεβαιότητα είναι κάτι που απεχθάνονται οι αγορές και σε αυτό στέκεται ιδιαίτερα η Morgan Stanley, ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών, παραθέτοντας τρία βασικά σημεία που θα βοηθήσουν τους επενδυτές να αντιμετωπίσουν την έλλειψη σαφήνειας που θα επιφέρει η εβδομάδα των εκλογών στην Αμερική.

Ως προς το σκέλος της ενέργειας, οι υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες στην Ευρώπη εξακολουθούν να αποτελούν μια θετική εικόνα για τη διατήρηση της αποθήκευσης ενέργειας σε ολόκληρη την ήπειρο, σύμφωνα με αναλυτές.

Για το ΧΑ, ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 867 μονάδες. Σημεία στήριξης 874 και 834 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 889 και 900 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 885,30 μονάδες με τον τζίρο στα 49,83 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε άνοδο 0,54% και στις 2.151,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,12% στις 623,01 μονάδες.

Επιμέρους στις τράπεζες, η μετοχή της Eurobank πρωταγωνίστησε με άνοδο 2,61% στα 1,04 ευρώ, με την Πειραιώς να ακολουθεί στο 0,94% και στα 1,29 ευρώ. Στο 0,75% έκλεισε η ΕΤΕ φτάνοντας πλέον στα 3,769 ευρώ και με την Alpha Bank στο +0,52% και στα 0,967 ευρώ.

Ισχυρά ανοδικά συνεχίζει η Coca Cola με κέρδη 1,75% στα 22,10 ευρώ, ενώ με κέρδη έκλεισε ο ΟΠΑΠ (1,08%), η Titan (1,75%), η Viohalco (2,11%) και τα ΕΛΠΕ (1,07%).

Ηπιότερα ανοδικά κινήθηκε η ΔΕΗ (0,48%) και η Μυτιληναίος (0,41%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (0,1%).

Με ισχυρή άνοδο στα mid caps με τη Fourlis στο 3,26% και την Entersoft στο 2,91%.

Απώλειες για την Παπουτσάνης (-2,47%) και την Profile (-1,03%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Τα 2+1 σημεία «κλειδιά» για τους επενδυτές ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Πού θα κάτσει η «μπίλια» για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών - Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα

Eurogroup: Ύφεση και άνοδος επιτοκίων επιταχύνουν τις αλλαγές στους κανόνες μείωσης του χρέους

gazzetta
gazzetta reader insider insider