Βρετανία: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων η στερλίνα, μετά από τα «μεικτά» σήματα της BoE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων η στερλίνα, μετά από τα «μεικτά» σήματα της BoE
Βασικός λόγος για τις πιέσεις στη στερλίνα ήταν οι δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο επικεφαλής της BoE, Άντριου Μπέιλι.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 εβδομάδων έφτασε να υποχωρεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος για την Τετάρτη, στον απόηχο των μεικτών σημάτων που έστειλε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Το βρετανικό νόμισμα έφτασε να πέφτει έως και την ισοτιμία της 1 στερλίνας ανά 1,0925 δολάρια το πρωί της Τετάρτης, προτού «μαζέψει] τις απώλειες και να καταγράψει οριακή άνοδο.

Σύμφωνα με το Reuters, βασικός λόγος για τις πιέσεις στη στερλίνα ήταν οι δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο επικεφαλής της BoE, Άντριου Μπέιλι, μιλώντας σε τραπεζική εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός τραπεζίτης σημείωσε πως η BoE θα ολοκληρώσει την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, το νέο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που είχε ανακοινώσει, εντός του αρχικού προγραμματισμού. Ο Μπέιλι κάλεσε ιδιαίτερα τους διαχειριστές των συνταξιοδοτικών ταμείων να διευθετήσουν τις θέσεις ρευστότητάς τους προτού σταματήσουν οι έκτακτες αγορές ομολόγων.

Ωστόσο, δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο πηγές της BoE υποστήριξε πως εξετάζεται παράταση του χρόνου για το πρόγραμμα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της τράπεζας να διαψεύδει τους FT και να τονίζει πως το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της BoE που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα έρχεται στον απόηχο των αναταραχών που επικρατεί στη βρετανική οικονομία μετά από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της Λιζ Τρας για τη μείωση της φορολογίας στη χώρα, που έφερε τη στερλίνα σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Απρόσμενη συρρίκνωση της οικονομίας τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider